Lehner Wijn Veltliner obere heide 2016 - 750 ml - Medimart.nl - (3771957)
Lehner Wijn Veltliner obere heide 2016
5%korting

Lehner Wijn Veltliner obere heide 2016 - 750 ml

Het biologische wijngoed Lehner maakt biologisch gecertificeerde wijnen en mogen het Europese keurmerk dragen.

€ 18,92 € 17,98


  • Dit product is nu niet voorradig en verwachten wij binnen 5-10 werkdagen te kunnen leveren.
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Proefnotitie:
Ondanks zijn licht gouden kleur presenteert deze wijn zich onmiddellijk als een Bourgondische in de neus. Tonen van geel rijpe appels, vanille en honing. In de mond domineren, naast de intense aroma's, de tintelende rijpe zuren. Indrukwekkend zijn de complexiteit en mineraliteit, perfect uitgebalanceerd, harmonieus en veelzijdig.

Lehner Bioweingut:

“Ja, ook dat is Veltliner! Dit oer eigen Oostenrijks druivenras kent zoveel variëteiten, en elke wijn is opzichzelfstaand een waar gedicht. In het geval van deze Veltliner van de Obere Heide (bovenste heide) zorgen de gezonde druiven voor een sensationeel karakter. Dit komt mede doordat deze gezonde Veltliner druiven hebben kunnen rijpen in het heersende pannonische klimaat* op een grind- en zandbodem, waarna ze een kleine opbrengst geven. Na een spontane gisting genieten ze een traditionele rijping op hout. 

Toch is dit geen wijn voor een hete zomermiddag. Maar op een druilerige, koele regenachtige dag of zelfs een koude winteravond is een glas Obere Heide een perfecte combinatie voor toch een warm gevoel. 

Ook past deze Obere Heide perfect bij gekruid eten, bijvoorbeeld lam of rosé gebraden rosbief, dit hoeft namelijk niet altijd een wijn spijscombinatie met rode wijn te zijn.“ 

*Oostenrijk kun je grofweg in 3 verschillende gebieden met verschillende klimaten opdelen. In het oosten van Oostenrijk heerst er het pannonische landklimaat: de zomers zijn er vaak heet, de herfst is er droog en de winters zijn er koud.

Natuurwijnen uit Oostenrijk

Het biologische wijngoed Lehner maakt biologisch gecertificeerde wijnen en mogen het Europese keurmerk dragen. Bovendien zijn de richtlijnen van DEMETER Austria van toepassing, wat de diepe overtuiging van de wijngaard aangeeft met betrekking tot biodynamische werkwijze. Een antroposofische werkwijze waarbij wijnbouw in harmonie is met de natuur.

* BioWeingut Lehner produceert veganistische en biologische wijnen.
* BioWeingut Lehner maakt gebruik van typische Oostenrijkse druivenrassen.
* Bij BioWeingut Lehner staat ambacht centraal.Gebruik van machines wordt
tot een minimum gereduceerd.
* Wijnen gisten spontaan en natuurlijk, zonder toevoegen en hulpmiddelen.
* Natuurlijke gewasbescherming wordt zinvol toegepast.
* BioWeingut Lehner maakt gebruik van biodynamische preparaten om de vitale en minerale bodem op peil te houden.
* BioWeingut Lehner zorgt voor genoeg ruimte voor biodiversiteit waardoor allerlei soorten
dieren (vogels, zoogdieren, insecten) zich thuis voelen.

BioWeingut Lehner is meermaals bekroond op de Internationale Bioweinpreis in 2018. 28 landen en 1086 wijnen namen deel aan deze wedstrijd, waarbij Lehner maar liefst 11 keer in de prijzen is gevallen!

Ingredienten
Bevat sulfiet

Biologisch: NL-BIO-01

Koel en donker bewaren.

Distributeur
Holland Pharma
Bosberg 41
7271 LE  Borculo

Lehner Wijn Veltliner obere heide 2016 bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Specificaties

inhoud
750 ml
Productsoort
Dranken

Shop meer