Miconazol 20 mg/g creme - 30 gram - Medimart.nl - (3354734)
Miconazol 20 mg/g creme

Miconazol 20 mg/g creme - 30 gram

Apotex Miconazol 20 mg/g creme

€ 6,10


  • Dit product is nu niet voorradig en verwachten wij binnen 5-10 werkdagen te kunnen leveren.
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Apotex Miconazol 20 mg/g creme

Geneesmiddel RVG 22843 UAD

Miconazolnitraat maakt deel uit van de groep van de antimycotica. Deze middelen zorgen ervoor dat schimmels worden gedood. 


Toepassing
Te gebruiken bij infecties van huid en nagels die veroorzaakt worden door voor miconazolnitraat gevoelige schimmels en gisten. 

Samenstelling
Het werkzame bestanddeel is miconazolnitraat, 20 mg per gram hydrofiele crème. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn ethyleenglycolpalmitostearaat en polyoxyethyleen-glycolpalmitostearaat, oleoyl macrogolglyceriden, paraffine, benzoëzuur (E210: 2 mg/g), water. 

Gebruik
Indien uw arts niet anders voorschrijft is het gebruik als volgt: Huidinfecties Een weinig crème één of tweemaal per dag op het aangedane huidgedeelte aanbrengen en dun uitstrijken. Bij de behandeling van infecties van de voeten is het aan te bevelen tegelijkertijd en als nabehandeling dagelijks een weinig miconazolnitraat Apotex 20 mg/g, strooipoeder op het letsel te strooien, vooral tussen de tenen, en eventueel ook in de kousen en schoenen. De behandeling dient ononderbroken te worden voortgezet tot de huidafwijking geheel is verdwenen (meestal na twee tot vijf weken). Nagelinfecties De geïnfecteerde nagels zo kort mogelijk knippen. Eén tot tweemaal per dag een weinig crème op de geïnfecteerde nagel uitstrijken en de nagel afdekken met een niet-geperforeerde hechtpleister. De behandeling voortzetten, ook na het loskomen van de geïnfecteerde nagel (meestal na twee tot drie weken), totdat hergroei van een gezonde nagel en volledige genezing zijn optreden (meestal na ongeveer 32 weken). Opmerking: het dagelijks wassen van de geïnfecteerde delen is noodzakelijk. Als u merkt dat miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 

Gebruik miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g niet
- wanneer u overgevoelig bent voor miconazolnitraat of voor andere bestanddelen van deze hydrofiele crème.

Wees extra voorzichtig met miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g
- omdat miconazolnitraat overgevoeligheid voor of ontwikkeling van antistoffen tegen verwante antischimmelmiddelen (econazol, isoconazol, ketoconazol) kan veroorzaken; omgekeerd kunnen deze verwante antischimmelmiddelen dat voor miconazolnitraat tot gevolg hebben
- wanneer u last krijgt van overgevoeligheidsreacties; u dient uw arts te waarschuwen - wanneer elk spoor van de aandoening verdwenen is; de behandeling dient nog circa tien dagen voortgezet te worden om de mogelijke terugkeer van de klacht te voorkomen - wanneer u hulpmiddelen gebruikt bij de behandeling; alle voorwerpen die met de letsels in aanraking komen (zoals handdoek, borsteltje, washandje en nagelknipper), dienen uitsluitend voor persoonlijk gebruik voorbehouden te worden
- wanneer u infecties van de voeten behandelt. Bij de behandeling van infecties van de voeten is het aan te bevelen de voeten met zeep te wassen en de schilfers te verwijderen. Nadien de voeten zeer zorgvuldig droogwrijven, ook tussen de tenen, met een speciaal daartoe voorbehouden handdoek. Om herinfectie vanuit de schoenen te voorkomen, kunt u dagelijks een weinig miconazolnitraat Apotex 20 mg/g strooipoeder op het letsel strooien, vooral tussen de tenen, en eventueel ook in de kousen en schoenen. Vervolgens miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g hydrofiele crème op de letsels aanbrengen en zachtjes inwrijven, ook tussen de tenen en op de zool. Na elke behandeling schone kousen aantrekken
- omdat contact met de ogen vermeden dient te worden.
- gebruik (van dit product) op een afgesloten huidoppervlak (bijvoorbeeld met een pleister), op een groot oppervlak of op/dichtbij slijmvliezen dient te worden vermeden. Dit kan de hoeveelheid die opgenomen wordt in het lichaam vergroten en daarmee ook de kans op interacties tussen geneesmiddelen vergroten.

Raadpleeg uw arts als één van de bovenstaande waarschuwingen op u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

Zwangerschap
Dit geneesmiddel kan voor zover bekend zonder bezwaar volgens de gebruiksaanwijzing worden gebruikt in de zwangerschap. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel opbrengt. 

Rijvaardigheid
Er zijn geen gegevens bekend over de invloed van dit geneesmiddel op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken. Een effect is echter niet waarschijnlijk.

Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g
De hydrofiele crème bevat benzoëzuur. Hierdoor kan irritatie van de huid, de ogen en de slijmvliezen optreden en is er een verhoogde kans op het optreden van geelzucht bij pasgeboren baby's.

Gebruik van miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g in combinatie met andere geneesmiddelen
Een wisselwerking wil zeggen dat (genees)middelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking beïnvloeden. Voor zover bekend treedt er geen wisselwerking op bij gelijktijdig gebruik van een ander (genees)middel.
- Als u bloedverdunnende middelen gebruikt, moet uw stolling regelmatig worden gecontroleerd.
- De werking en bijwerkingen van enkele andere geneesmiddelen (bijvoorbeeld tabletten bij suikerziekte en fenytoïne, een middel gebruikt bij epilepsie), kunnen bij gelijktijdige toediening versterkt worden.
Daarom dient u voorzichtig te zijn als u naast miconazolnitraat antischimmelcrème Apotex 20 mg/g een van deze middelen gebruikt 

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Registratiehouder
Apotex Europe BV
Darwinweg 20
2333 CR Leiden 

Miconazol 20 mg/g creme bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Wij zijn een online aanbieder van medicijnen. Kijk welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Specificaties

inhoud
30 gram
Productsoort
Overig zelfzorg
RVG
15382

Shop meer