MyOSA S1 - 1 stuks - Medimart.nl - (3373273)
MyOSA S1

MyOSA S1 - 1 stuks

myOSA® S-1 myofunctionele snurkbeugel voor mond-ademhalers

€ 69,95


  • Dit product is nu niet voorradig en verwachten wij binnen 5-10 werkdagen te kunnen leveren.
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

myOSA® S-1 myofunctionele snurkbeugel voor mond-ademhalers

De myOSA® S-1 Snurkbeugel is een innovatieve, comfortabele, effectieve en deskundige oplossing die niet alleen de symptomen verminderd maar ook de oorzaak van het snurken behandeld en daarmee uw levenskwaliteit verbetert.

*Aangenamer draagcomfort door het zachte, flexibele materiaal.   
*Past direct.  Geen aanpassing noodzakelijk.                              
*Effectief. Pakt ook de oorzaak aan.                                                        
*Ervaring. Meer dan 25 jaar i.s.m. (tand)artsen in 110 landen.

1.    Het zachte, flexibele materiaal (Medical Sillicone) maakt de myOSA® S1 & S2 comfortabeler dan andere harde (boil & bite) appliances. 
2.    De gepatenteerde tongtrainer leidt de tong naar voren en naar boven in de juiste positie en maakt uw tong sterker zodat deze de luchtpijp niet meer vernauwd.  De gepatenteerde tonglift houdt de tong op de juiste plaats 
3.    De ademhalingsopeningen reguleren de ademhaling doeltreffend bij mond-ademen.
4.    Geen aanpassingen nodig en dus direct inzetbaar. 

5.    De gepatenteerde Air Spring Core ™ is comfortabel voor het kaakgewricht. (TMJ) 
6.    De hoge zijkanten zorgen voor een goede pasvorm waardoor het goed blijft zitten.
7.    Niet schadelijk voor het kaakgewricht en dus ook geschikt voor personen die last hebben van tandenknarsen of TMJ-problemen. 
8.    Zorgt bij de meeste patiënten voor een optimale kaakpositie en verticale opening.
9.    In veel gevallen wordt op een natuurlijke wijze voorkomen dat het snurkprobleem nog groter wordt en verkleint het de kans op slaap-apneu en andere slaapstoornissen.
10.    Voorkomt vaak het gebruik van een mechanisch werkende MRA en CPAP welke alléén de symptomen aanpakken, maar NIET de oorzaak. 
11.    Heeft niet de nadelen van een mechanisch werkende MRA die star is en de onderkaak naar voren positioneert in een onnatuurlijke positie, waardoor op den duur pijn en beschadiging aan het kaakgewricht (TMJ) kan ontstaan. 
12.    Is een 1e keuze, bij gebruik van uitneembare orale appliance, voor het vaststellen en behandelen van slaapstoornissen zoals snurken.

Wat betekent myofunctioneel?
Het woord myofunctioneel heeft hier betrekking op het functioneren van de spieren, in en om de mond.

Wat is het doel van de myOSA® S-1 & S-2?
Verlichten van het snurkprobleem. Neusademhaling en een correcte tongpositie te bereiken. 

Wat is het grote verschil tussen de myOSA® S-1 & S-2? 
De myOSA® S-1 (voor mond-ademhalers) is wat groter, dikker en steviger, opent de beet meer en heeft grotere ademhalingsgaten aan de voorkant.
De myOSA® S-2 (voor neus-ademhalers) is kleiner, dunner en daardoor aangenamer te dragen. Dit model opent de beet iets minder omdat er al door de neus wordt geademd. 

Hoe kan worden vastgesteld, of een patiënt een S-1 (bij mondademhaling) of een S-2 nodig heeft? 
Een S-2 wordt aanbevolen indien u bij gesloten mond zonder probleem door de neus kan ademen en zich daarbij comfortabel voelt. Is dat niet het geval dan wordt u geadviseerd om met de S1 te starten om vervolgens/uiteindelijk, wanneer u wel door de neus kan ademen, over te stappen naar S2.

Hoe gebruik men de myOSA® voor snurkers op de juiste manier? 
Om te wennen aan de myOSA® dient u deze gedurende eerste week (maximaal) een uur aansluitend overdag te dragen. Na deze gewenningsperiode kunt u deze tevens ’s-nachts gaan dragen. Spieren kunnen alleen overdag actief getraind worden. Voor het trainen van uw spieren is het daarom belangrijk dat u ook hierna de myOSA® (minimaal) een uur aansluitend overdag blijft dragen. 

Waarom moet ik de myOSA® S-1 & S-2 een uur overdag dragen?
Door het gebruik overdag traint u uzelf actief in het ademen door de neus en u helpt uw tongpositie te corrigeren met behulp van de tong-trainer. 
Door het gebruik ’s nachts wordt passief de onderkaak naar voren gebracht en de beet verruimt om de ademhaling te verbeteren. Tevens wordt de tong naar voren gebracht. De luchtpijp wordt hiermee opengezet waardoor de turbulentie oplost. 

Voor wie zijn de myOSA® S-1 & S-2 geschikt: 
Voor snurkers en patiënten met matige apneu die over een gezond gebit beschikken en gemotiveerd zijn om de oorzaak van het snurken aan te pakken.  Wij adviseren snurkers altijd een arts te raadplegen voor een beoordeling van hun probleem.

myOSA® S-1 & S-2 of een andere snurkbeugel?
De myOSA® S-1 of S-2 zijn vrijwel altijd de eerste keuze indien u ook de oorzaak van snurken wilt aanpakken en daarmee uw gezondheid wenst te verbeteren (Bijna alle andere snurkbeugels zijn slechts symptoom-bestrijders die de oorzaak niet behandelen).  Tevens zijn de myOSA ® S-1 of S-2 ideaal voor de diagnostiek zodat u op een kosten verantwoorde manier kunt testen of een orale appliance voor u een oplossing kan bieden.  

Wie heeft myOSA® ontwikkeld?
Myofunctional Research Co. (MRC) heeft in de afgelopen bijna 30 jaar unieke hulpmiddelen en innovatieve behandelingsmethodes ontwikkeld voor het corrigeren van afwijkende mondgewoontes 
die kunnen leiden tot scheve tanden, kaakgewrichtsproblemen en slaapstoornissen. MRC is internationaal toonaangevend op het gebied van intra orale appliances en actief in meer dan 110 landen waar intensief wordt samenwerkt met lokale tandheelkundige specialisten. Sinds 2018 wordt de myOSA® S1 & S2 in Europa nu ook aangeboden via de apotheken.  

Toepassing
De myOSA® S-1 snurkbeugel is speciaal ontworpen voor snurkers die door hun mond ademen tijdens het slapen. 

Bestrijdt symptomen: Zorgt voor direct verlichting van uw snurkprobleem doordat de myOSA® de onderkaak naar voren plaatst, de beet opent en de tong in de correcte positie brengt, waardoor het de luchtweg verruimt (en daarmee neusademhaling stimuleert) en snurken helpt te verminderen.

Pakt de oorzaak aan: Door middel van de unieke myofunctionele kenmerken zoals de gepatenteerde tong-trainer en speciaal voor snurkers ontwikkelde openingen, die de mondademhaling effectief reguleren, stimuleert de myOSA® u om door training uw mondademhaling en tongpositie te corrigeren.

Samenstelling
Medische siliconen

Gebruik
Lees de bijgesloten gebruiksaanwijzing.

Niet gebruiken bij
•    Beugels kunnen de positie van de tanden veranderen en de samenhang tussen de kaken beïnvloeden. Harde beugels (mandibulaire repositie apparaten. MRA’s) kunnen ook pijn in de kaakgewrichten of blijvende verandering in de beet veroorzaken. De kans hierop is bij de myOSA® S-1 & S-2 is minimaal omdat deze gemaakt zijn van flexibel materiaal. 
•    Niet te gebruiken door personen onder de 18 jaar. 
•    Niet te gebruiken bij een kunstgebit of implantaat.
•    Niet te gebruiken indien u niet over een gezond gebit beschikt. 
•    Wij adviseren snurkers altijd een arts te raadplegen voor een juiste beoordeling van hun probleem.

Waarschuwing
Wij adviseren snurkers altijd een arts te raadplegen voor een juiste beoordeling van hun probleem.

Fabrikant
Myofunctional Research Company
Gompenstraat 21c
5145 RM Waalwijk

 

MyOSA S1 bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

MyOSA S1 bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

MyOSA S1 bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Specificaties

inhoud
1 stuks
Hulpmiddel
Ja

Shop meer