Nutilis | Medische voeding | Medimart.nl
Filters

Nutilis ziektespecifieke drinkvoeding van Nutricia bestelt u eenvoudig online bij Medimart, specialist in medische drinkvoeding, zelftesten en hulpmiddelen. Bekijk ook alle andere producten in het assortiment medische drinkvoeding.

1 artikelen  

Verwijder alle


Nutilis

Nutricia Nutilis is verkrijgbaar als poeder, drinkvoeding en medische voeding. Het is een instant verdikkingsmiddel voor het verdikken van koude en warme dranken, gepureerde gerechten en drinkvoedingen. Nutilis mengt gemakkelijk met voeding en drank en vormt een glad en egaal mengsel. Het gebruik van medische voeding wordt door uw arts of diëtist geadviseerd.

Instant verdikkingsmiddel

Nutilis instant verdikkingsmiddel is praktisch in gebruik. Het zorgt ervoor dat medische (drink)voeding of andere dranken en gepureerde gerechten snel de juiste dikte krijgen. Hierbij blijft de smaak behouden. Nutilis powder is gluten- en lactosevrij.

Gebruik Nutilis

Nutilis van Nutricia kan worden gebruikt voor verdikking van voeding bij slikstoornissen (dysfagie). Veranderingen in de mond, de keel of het strottenhoofd kunnen problemen met slikken veroorzaken. De oorzaak hiervan ligt vaak in problemen met de aansturing van de spieren. Dit kan komen door een beschadiging van het zenuwstelsel, zoals bijvoorbeeld een beroerte.

Waarom Nutilis gebruiken?

Kauwen en slikken is een ingewikkeld proces waarbij veel spieren gebruikt worden. Als deze spieren niet goed samenwerken, kunnen er problemen ontstaan bij het slikken. Glad en egaal eten en drinken is het gemakkelijkst door te slikken. Ook het verdikken van de voeding of drank kan het slikken makkelijker maken.

Soorten Nutilis

Nutilis is verkrijgbaar in verschillende varianten:

  • Nutilis® Complete Stage 1 is dieetvoeding die gebruikt kan worden bij ziektegerelateerde ondervoeding. Nutilis Complete Stage 1 is glutenvrij. Bevat melk, soja en is verkrijgbaar in de smaken aardbei en vanille.
  • Nutilis® Complete Stage 2 is een voorverdikte drinkvoeding die als toetje gebruikt kan worden bij de dieetbehandeling van patiënten met (ver)slikproblemen. Nutilis Complete Stage 2 is glutenvrij. Bevat melk, soja en is verkrijgbaar in de smaken vanille, aardbei en chocolade.
  • Nutilis® Fruit Stage 3is een voorverdikte drinkvoeding op fruitbasis voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van patiënten met (ver)slikproblemen (dysfagie). Nutilis Fruit Stage 3 is gluten- en lactosevrij en is leverbaar in de smaken appel en aardbei.

Nutricia medische drinkvoeding

Nutricia heeft een uitgebreid assortiment medische drinkvoeding. Medische drinkvoeding is vaak een aanvulling op de gebruikelijke voeding, maar kan ook de normale voeding volledig vervangen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen compacte drinkvoeding, energieverrijkte voeding, verdikkingsmiddel en ziektespecifieke drinkvoeding. Bekijk het gehele assortiment of gebruik een van de onderstaande links.

Nutridrink | Nutrini | Nutrinidrink | Cubitan

* Gebruik Nutricia medische drinkvoeding altijd in overleg met een arts of diëtist.

Online medische drinkvoeding bestellen

Online medische drinkvoeding bestellen? Ontdek het uitgebreide assortiment in onze webshop. Hier bestelt u snel, eenvoudig en discreet drinkvoeding van o.a. Nutricia, Resource, Ensure en Fresubin. Gratis levering in Nederland en België bij bestelling vanaf €35,-.