Mitella of driekante doek bestellen | Medimart.nl
Filters

De mitella of driekante doek is onmisbaar in elke verbanddoos. De mitella kan worden ingezet ter ondersteuning van onderarm, arm of pols in geval van een kneuzing, botbreuk of verstuiking. Bij Medi…

16 artikelen  

Verwijder alle


mart vindt u de beste merken zoals Actimove, Essentials, Heka, Heltiq, Lohmann & Rauscher, Klinigrip en Klinion.

Mitella’s in verschillende soorten en maten

Mitella’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit een doek die u zelf moet vouwen of een kant-en-klare mitella die u als het ware aantrekt. Ook zijn er varianten beschikbaar zoals de Actimove sling, een elastische resistente band met klittenbandsluitingen die u eenvoudig aanbrengt en op maat kunt maken. Ook is er onderscheid tussen herbruikbare mitella’s en doeken voor eenmalig gebruik. Welk type mitella het best geschikt is voor u hangt af van o.a. de toepassing, de duur van het gebruik en uw vaardigheden in het aanbrengen van de mitella.

Driekante doek

Een driekante doek kan als mitella of brede das worden gebruikt om steun te verlenen bij een breuk of kneuzing aan de onderarm, pols of hand. De doek wordt dan met beide uiteinden aan elkaar geknoopt te worden en vervolgens rond de nek geplaatst. Door de bezeerde arm in de doek te leggen wordt deze ontlast en hangt als het ware aan de nek. Op deze manier geeft de doek steun en rust van elleboog tot en met de schouder. In zessen gevouwen kan de driekante doek als ‘smalle das’ bij kinderen gebruikt worden.

Onmisbaar in de EHBO koffer

De mitella is onderdeel van de standaarduitrusting van een EHBO koffer of verbanddoos. Eenmaal gebruikt kan een driekante doek of mitella soms niet opnieuw worden ingezet. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of er nog een mitella in uw verbandkoffer zit. Bent u op zoek naar een mitella ter aanvulling van uw verbandmiddelen of moet u langdurig een mitella dragen? Kijk dan eens in de goed uitgeruste webshop van Medimart.nl U vindt hier een uitgebreid assortiment voordelige geprijsde mitella’s en andere verbandmiddelen van de beste kwaliteit en bekende merken als Actimove, Heka en Heltiq.