Hooikoorts Medicijnen Online Kopen?
Filters

Heeft u wel eens last van brandende of prikkende ogen, altijd een snotneus en niezen? Dan heeft u wellicht hooikoorts te pakken, dit hoeft niet genetisch te bepalen zijn en kan ook optreden op een latere leeftijd. Steeds meer mensen hebben last van hooikoorts, er is dus niks om voor te schamen! U kunt natuurlijk altijd met hooikoortsklachten naar de huisarts om dit te laten testen of kijk met een hooikoortsmedicijn of deze de hooikoorts klachten vermindert.

27 artikelen  

Verwijder alle


Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie waarbij u lichte klachten kunt ervaren gedurende de dag. De klachten komen weg bij pollen of stuifmeel van planten, bloemen en sommige grassoorten. U ervaart de klachten wanneer u in aanraking komt met de pollen van één van deze factoren.

Dit stuifmeel in de neus, mond, ogen, keel of luchtpijp krijgt. Het stuifmeel kan zorgen voor een prikkend en irriterend gevoel en kan vrij lang aanhouden. De slijmvliezen worden dikker als reactie op dat stuifmeel, dit zorgt ervoor dat de slijmvliezen meer slijm aan maken dan normaal. Gelukkig kan stuifmeel geen kwaad, de klachten verdwijnen vanzelf zodra er geen stuifmeel meer is.

De slijmvliezen bevinden zich in uw neus, keel, luchtwegen en ogen, deze kunnen allemaal opzetten en meer slijm aan maken dan normaal. Ja, ook in de ogen kan dit ontstaan! Sommige mensen krijgen daardoor ook tranende ogen.

Je hebt verschillende soorten hooikoorts; u kunt hooikoorts klachten van bomen krijgen en van bloemen en gras. De hooikoorts die van bomen af kunnen komen begint ongeveer rond februari en maart, dan komen de bomen weer in volle bloei!

De hooikoorts van de bloemen en gras begint vaan rondom april en mei, de klachten zijn vaak het ergst rondom april en augustus. Meeste mensen zullen dan ook vaak de gehele lente en zomer last hebben van klachten. Ook kan de omgeving natuurlijk een groot verschil maken, woont u in een dichtbevolkte omgeving zoals een stad dan zal u de klachten minder ervaren dan bijvoorbeeld op een weiland.

Wanneer de warme temperatuur vroeger in het jaar optreed, zullen de bomen en planten ook eerder gaan bloeien. U kunt de klachten dan ook eerder ervaren dan normaal. Op hele zonnige en winderige dagen zal stuifmeel meer de kans hebben zich te verspreiden. Veel bijen en hommels zitten met warmere temperaturen bij de bloemetjes en nemen dit stuifmeel mee op hun poten. Zo wordt stuifmeel over de hele wereld verder verspreid zonder dat we er iets aan kunnen doen.

Symptomen hooikoorts

Er zijn verschillende soorten klachten als het aankomt op hooikoorts; sommige mensen ervaren de klachten in een lichtere vorm, anderen hebben meerdere symptomen tegelijkertijd en in een hevigere vorm. De klachten zijn: - jeuk aan de neus - een verstopte neus of een snotneus - niezen - jeukende ogen - tranen - een droge keel, soms met kriebelhoest. - een vol gevoel in het hoofd - koortsig gevoel - moe - benauwd - piepend geluid bij het ademhalen

Advies bij hooikoorts

Tegen hooikoorts kunt u helaas niks doen, wel kunt u proberen zoveel mogelijk weg te blijven bij pollen en stuifmeel. Probeer op dagen wanneer het heel zonnig is of winderig de ramen dicht te houden thuis. Zo voorkom je dat je binnen klachten krijgt. Ook kunt u het weer checken op bijvoorbeeld weeronline, pollenradar of het 14 daags bericht. Draag een zonnebril buiten, ga niet grasmaaien in uw tuin en houd rekening met op vakantie gaan dat u een plek uitzoekt bij de kust. Rondom de kust hangen minder pollen in de lucht en u zal hier ook minder klachten moeten ervaren.

Medicijnen tegen hooikoorts

Er zijn veel hooikoorts medicijnen vrij verkrijgbaar, de medicijnen zijn in verschillende vormen beschikbaar. U kunt naar eigen voorkeur een medicijn halen, de stoffen hebben in alle vormen dezelfde werking. Zo kunt u kiezen uit; hooikoorts tabletjes, neusspray of een oogdruppel. De neusspray werkt binnen enkele minuten, de tabletjes binnen een aantal uur. Gebruik de medicijnen alleen wanneer u klachten ondervindt. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter en geef uw huisarts en apotheek door wanneer u vrij verkrijgbare hooikoorts medicijnen gebruikt.