Paracetamol Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Iedereen kent paracetamol wel, het medicijn wordt vaak gebruik bij lichte pijn en het is algemeen bekend dat het ook koorts verlichtend werkt. Maar wat is de stof nu eigenlijk en hoe kunnen we er maximaal baat bij hebben?

46 artikelen  

Verwijder alle


Paracetamol

Paracetamol is een medicijn dat pijnstillend werkt en ook koortsverlagende effecten heeft. Het medicijn kan gebruikt worden bij pijnklachten zoals; migraine, hoofdpijn, menstruatieklachten, oorontsteking, bijholteontsteking, verkoudheid, spierpijn, gewrichtspijn en artrose.

De pijn ontstaat in verschillende vormen, zo ontstaat er een beschadiging in of aan uw lichaam die de zenuwen oppakken. Deze beschadiging wordt naar uw hersenen gestuurd die vervolgens een signaal geven aan het lichaam in de vorm van pijn. Dat is de manier van uw hersenen om aan te geven dat het lichaam in gevaar is of beschadigd is. Zo weet u de oorzaak te vinden door de pijn te volgen.

In de meeste pijn gevallen is paracetamol de veiligste manier om pijn te bestrijden. Paracetamol wordt niet alleen door particulieren gebruikt, maar ook bij behandelingen en operaties. Paracetamol vermindert eigenlijk het signaal dat de hersenen naar je lichaam sturen, zo wordt de pijn onderdrukt.

Vaak houdt de pijn na inname nog een half uur aan voordat deze wegtrekt, dan werkt de paracetamol voor 3 tot 6 uur lang. Bij zetpillen duurt het een uur voordat ze inwerken, maar de vermindering van pijn houdt 8 tot ongeveer 12 uur lang aan. Een infuus dat in het ziekenhuis wordt aangebracht werkt binnen 5 tot 10 minuten. Dit komt omdat het pijnstillende medicijn direct in het bloed wordt aangebracht en opgenomen.

De meest voorkomende pijn is hoofdpijn, de pijn zit dan voornamelijk rondom de schedel en in de nek. In de meeste gevallen is de oorzaak stress en drukte. Bij sommige mensen kan het voelen als een strakke band die rondom het hoofd gespannen zit. Dit wordt ook wel spanningshoofdpijn genoemd.

Andere oorzaken kunnen koorts, verkoudheid, te veel gedronken alcohol, bijwerkingen van andere medicijnen, schommelingen in de hormoonhuishouding, slecht zicht (door bijvoorbeeld een verkeerde bril of lenzen) en gebitsproblemen zijn. Een goede remedie tegen deze pijn is rust zoeken, meditatie en een massage.

Bijwerkingen paracetamol

Ook zijn er natuurlijk een aantal bijwerkingen bij het gebruik van paracetamol, lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking. Zo gebeurt het zeer zelden dat klachten kunnen optreden zoals: medicijnafhankelijke hoofdpijn, deze hoofdpijn treedt op wanneer u het medicijn even niet gebruikt of tijdelijk stopt. Let hier goed op dat u het medicijn niet blijft slikken! Overgevoeligheid voor paracetamol is ook mogelijk, hierbij krijgt u andere fysieke klachten zoals: jeuk, bultjes of benauwdheid. Bij langdurig gebruik van paracetamol kunnen beschadigingen in de organen ontstaan zoals: leverbeschadiging, nierbeschadiging en bloedafwijkingen.

Advies bij paracetamol

Kijk altijd goed op de verpakking en/of bijsluiter voor de juiste doseringen van het medicijn. Als u heftige pijn ervaart kan het juist goed zijn te beginnen met de maximaal aanbevolen dosering om de pijn tegen te gaan. Zodra de pijn en klachten minder worden kunt u overstappen op de normale dosering, dit is vaak de helft van de maximale dosering.

Paracetamol werkt vaak het beste wanneer deze wordt ingenomen op een lege maag. Mocht u het medicijn toch innemen met voedsel kan de werking iets later inwerken. Houdt tussen verschillende innames ongeveer 4 uur aan, tenzij de bijsluiter anders vermeld. Vaak is het medicijn maar voor enkele dagen nodig, neem het medicijn niet langer in dan nodig is.