Incontinentie Verzorgingsproducten Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Incontinentie kan huidproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Hiervoor zijn diverse producten zoals speciale crèmes en washandjes verkrijgbaar die u daar bij helpen.

13 artikelen  

Verwijder alle


Zure urine tast de huid aan

Urine is voor een groot deel opgebouwd uit zuur. Wanneer u naar het toilet gaat, wordt dit zuur zonder problemen uit uw lichaam verwijderd. Dit is echter niet het geval wanneer u langere tijd met de urine blijft lopen. Gelukkig zorgen luiers, inleggers of pants ervoor dat de urine wordt geabsorbeerd. Toch kan het soms voorkomen dat de huid wel in aanraking komt met de urine. Bijvoorbeeld omdat het incontinentiemateriaal verzadigd is of is verschoven en daarom geen optimale bescherming kan garanderen. Wanneer het zuur in aanraking komt met de huid, kan dat irritatie en schrale plekken tot gevolg hebben.

Goede huidverzorging voorkomt problemen

Om uw huid schoon te houden, is het belangrijk deze regelmatig te wassen. Daarbij kunt u het gebruik van water en zeep beter vermijden. Dit kan namelijk de beschermende zuurlaag van uw huid aantasten. Bovendien droogt water, hoe gek dat misschien ook klinkt, uw huid juist uit. Het is daarom veel beter om hiervoor Tena washandjes te gebruiken in combinatie met een speciale crème die uw huid beschermt en van voldoende vocht voorziet.

Attends Care en Tena Barrier Cream

In onze winkel vindt u crèmes die speciaal zijn ontwikkeld die uw huid beschermen en herstellen wanneer deze is aangedaan. Attends Care bijvoorbeeld beschermt het gezicht, handen en lichaam door een dunne, water resistente laag op de huid achter te laten. Ook Tena Barrier Cream zorgt voor een waterafstotende barrière. Ook heeft het een helende en verzachtende werking op rode, irriterende plekken op de huid.