Probiotica Online Kopen? | Medimart.nl

Heeft u last van de maag en darmen of heeft u een gesprek gehad met uw lokale huisarts? Dan kunt u wellicht beginnen met een probiotica kuur.

164 artikelen  

Verwijder alle


Wat is probiotica?

Probiotica is een medicijn dat niet per se is aangesteld dat het ook echt het gewenste effect geeft. Probiotica is een medicijn dat miljoenen levende organismen bevat die wij op het blote oog niet kunnen zien. deze worden ingebracht via een yoghurt drankje, gefermenteerde drankjes of in de vorm van voedingssupplementen.

In de meeste gevallen is probiotica te verkrijgen in een yoghurt drankje of iets dergelijks. Dit is te danken aan het enige onderzoek wat uit kon sluiten dat probiotica wel dergelijk effect heeft. Dit heeft te maken met je lactobacillus, er is daadwerkelijk aangetoond bij mensen die lactose intolerant zijn dat probiotica effect heeft op de darm.

De levende bacteriën die zich bevinden in de probiotica hebben een positief effect op de darmen als het aankomt op het verteren van lactose. De Europese Voedselveiligheidsautoriteit heeft verschillende wetenschappelijke evaluaties uitgevoerd waarbij de levende bacteriën in gefermenteerde melk of yoghurt de lactose beter verwerken. De yoghurt moet minstens 100 miljoen van deze levende organismen bevatten.

Het enige wat de organisatie verder kon aantonen was dat de levende organismen ook daadwerkelijk de maag en darmen bereiken, dit betekend ook dat je tegenwoordig op veel producten geen andere gezondheidsclaims vind dan dat de bacteriën de darmen bereiken.

Prebiotica of probiotica?

Naast probiotica bestaat er ook prebiotica. Deze is soort gelijk aan probiotica alleen is de werking net iets anders. Ook bestaan er formules waarbij zowel probiotica als prebiotica gebruikt wordt. Deze formules worden synbiotica genoemd.

Probiotica wordt voornamelijk gebruikt bij lactobacillus acidophilus, wanneer het lichaam lactose niet goed kan verwerken. Prebiotica wordt niet door het lichaam zelf opgenomen of afgebroken, de bacteriën in het lichaam doen het werk. Zonder prebiotica kunnen bacteriën niet leven, we vinden van origine prebiotica in voedsel als brood, fruit, groente en peulvruchten.

De bacteriën zetten alle prebiotica om in korte-keten vetzuren die erg belangrijk zijn om de darmwand gezond te houden. Zo kunt u met prebiotica een verbeterde weerstand tegen infecties opbouwen, minder kans op verschillende allergieën en minder kans op overgewicht en diabetes. Wel kunt u erg winderig worden van prebiotica.

Advies over het gebruik van probiotica

Het medicijn kan geen kwaad bij langdurig gebruik, lees altijd wel goed de verpakking van de supplement voordat u het middel inneemt. Mocht u klachten krijgen na gebruik van dit middel neem dan direct contact op met uw lokale huisarts.

De probiotica kunt u bijvoorbeeld bij de Kruidvat halen of de DA. Uw lokale drogisterij bezit ten alle tijden dit middel. Er zijn ook verschillende merken die dit middel produceren zoals; Lucovitaal probiotica of Vitals probiotica.