Cranberry & D-Mannose Online Kopen? | Medimart.nl

Zoals u misschien zelf al een beetje bekend bent met cranberries als vrucht, heeft de cranberry ook een goede medicinale werking. Veel mensen gebruiken cranberries tegen de blaasontsteking of om de spijsvertering op te schonen. Maar er zijn nog veel meer voordelen die je misschien nog niet kende!

92 artikelen  

Verwijder alle


Cranberries en mannose

Cranberries en mannose zijn een effectief voedingssupplement die uit de natuur wordt gehaald. Zo spreken cranberries natuurlijk voor zich, maar de meeste mensen zijn nog zeer onbekend met mannose. Mannose is een stof die uit berken- en beukenhout, en bevindt zich al licht in ons lichaam. Echter is dit in geringe vorm en is het verstandig dat we dat aanvullen.

D-mannose is een eenvoudige suiker die essentieel is voor ons lichaam naast nog 8 andere essentiële suikers. Het lichaam kan de stof maar beperkt aanmaken, dus is het belangrijk dat we dat aanvullen met voedsel dat d-mannose bevat. Zo is de stof bijvoorbeeld ook te vinden in fruitsoorten zoals ananas, sinaasappel en bessen.

Cranberries en d-mannose hebben allebei een soort gelijke werking, echter zit er wel een verschil tussen de twee stoffen. Cranberries hebben hun werkzaamheden juist te danken door de stof d-mannose, terwijl de meeste mensen eigenlijk voor de rode besjes gaan. De suiker bevindt zich van nature in de kern van de cranberry, daardoor kan de bes worden gezien als een leverancier voor de werkzame stof.

D-mannose aan de andere kant is een veel sterkere en geconcentreerde stof. Eén pilletje d-mannose staat gelijk aan 225 cranberries als we de twee vergelijken. Daarom is de stof d-mannose veel geschikter voor hevigere klachten. Daarnaast zorgt d-mannose er ook nog eens voor dat het slechte bacteriën doodt in het lichaam, cranberries doen dat alleen bij grote inname. Zelfs dan doen ze dat op kleine schaal.

Waar deze stoffen voornamelijk voor worden gebruikt is een blaasontsteking. Hiervoor wordt een antibiotica, cranberries of d-mannose voor aangeschreven. Zo kunnen cranberries ook een positief effect hebben op bijvoorbeeld maagzweren, tandplaque en kanker. Hoe de stoffen precies werken of hoe het mogelijk kan zijn is nog altijd onduidelijk.

Bijwerkingen cranberries

Cranberries zijn een fantastisch medisch middel dat veel voordelen heeft, toch kunnen er bijwerkingen optreden waar u voorzichtig mee moet zijn. Zo kan het de werking van bepaalde medicatie verminderen, raadpleeg daarom altijd uw huisarts voor de eventuele effecten en wisselwerkingen die het middel kan hebben.

Cranberry- sap en supplementen mogen nooit geen antibiotica vervangen, heeft u dus een antibiotica kuur voorschreven gekregen van de huisarts, volg deze dan altijd. Ook werken de stoffen bij een infectie pas preventief als de infectie onder controle is, gebruik het dus niet als vervanging voor een bezoekje aan de huisarts. Ook bij mensen die last hebben van nierstenen is het af te raden cranberry sap te gebruiken, door de hoge gehaltes oxalaten en chemische stoffen kan het de nierstenen juist vergroten.

Advies bij paracetamol

Kijk altijd goed op de verpakking en/of bijsluiter voor de juiste doseringen van het medicijn. Als u heftige pijn ervaart kan het juist goed zijn te beginnen met de maximaal aanbevolen dosering om de pijn tegen te gaan. Zodra de pijn en klachten minder worden kunt u overstappen op de normale dosering, dit is vaak de helft van de maximale dosering.