Kompressen | Div. soorten | Bestel online bij Medimart.nl
Filters

Kompressen online bestellen? Bekijk het uitgebreide assortiment van Medimart.nl hieronder. Bestel enkel- of grootverpakkingen kompressen eenvoudig online. Keuze uit groot aantal soorten van bekende A-merken als Cutisoft, Heka en Heltiq.

42 artikelen  

Verwijder alle


Onmisbaar in de EHBO koffer

Kompressen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en varianten. Deze gaasdoekjes worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Een steriel kompres wordt doorgaans gebruikt om een wond af te dekken. Niet steriele kompressen zijn hier niet geschikt voor, maar worden wel gebruikt om snij- en schaafwonden of kleine brandwonden te reinigen of te ontsmetten. Bij het afdekken van een wond wordt het kompres met verband, fixatiewindsel of hecht- of fixatiepleisters vastgezet zodat de wond steriel afgedekt is, eventueel bloeden gestelpt wordt en er enige druk is op de wond. Ook kan het kompres gebruikt worden om wonden, huid of instrumenten droog te deppen of te reinigen.

Hoe gebruikt u een kompres?

Om een wond schoon te maken en te ontsmetten gebruikt u een niet-steriel kompres in combinatie met, bij voorkeur een huidvriendelijke, desinfectant zoals Betadine jodium. Op de schone wond kan een steriel kompres worden aangebracht om de wond goed af te dekken. Dit kompres met behulp van een hydrofiel zwachtel of ander verband worden vastgezet.

Non-woven kompres

Er zijn ook non-woven kompressen, meestal gemaakt van een combinatie van viscose en polyester. Door de structuur hebben non-woven kompressen een hoger absorptieniveau dan gaaskompressen. Doordat geabsorbeerd vocht snel in de kern wordt opgenomen, verkleeft het nonwoven kompres minder snel met de wond. Hierdoor wordt de genezing nauwelijks verstoord.

Kompressen online bestellen

De webshop van Medimart biedt u een ruim assortiment aan EHBO- en verbandmiddelen. Van enkele stuks tot grootverpakkingen en van simpele pleisters tot zeer complete verbandsets. Voor alle EHBO-benodigdheden bent u bij ons dus aan het juiste adres. Maak uw keuze en plaats de gewenste artikelen in uw winkelmandje. Betaal eenvoudig online en laat uw bestelling (vanaf €35 gratis) bij u thuis afleveren. Ontdek ook ons zeer uitgebreide aanbod aan medische voeding, hulpmiddelen, meetapparatuur en zelftesten.