Tekentang Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Voor iedereen die regelmatig tijd in de natuur of tuin doorbrengt is een tekentang een onmisbaar hulpmiddel. Mocht een tekenbeet hebben dan is het namelijk belangrijk dat deze zo snel mogelijk verwijderd wordt.

6 artikelen  

Verwijder alle


Controleer op tekenbeten

Hoe klein een teek ook mag zijn, een tekenbeet kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is het van groot belang dat u alert bent op tekenbeten. Heeft u in de tuin gewerkt of een mooie wandeling gemaakt door het bos, de duinen of over de heide? Controleer uzelf dan goed op teken.

Een tekenbeet

Heeft u een tekenbeet dan is het zaak om dit beestje zo snel mogelijk te verwijderen. Door het kleine formaat kan dit een lastige klus zijn. Bovendien is het belangrijk dat de teek volledig verwijderd wordt. Gebruik hiervoor daarom bij voorkeur een tekentang en geen zeep, olie of alcohol. Desinfecteer het wondje direct na de verwijdering met jodium of 70% alcohol.

Wat is een tekentang?

Een tekentang of tekenpincet is een heel handig hulpmiddel waarmee u de teek kunt vastpakken en los kunt draaien om deze van de huid te verwijderen. Er zijn verschillende varianten op de welbekende tekentang verkrijgbaar zoals een tekenlepel, een tekenlasso/tekenpen en een tekenkaart. Al deze tekenverwijderaars zijn geschikt voor het verwijderen van teken bij mensen, maar kunnen vaak ook voor huisdieren gebruikt worden.

Tekenlepel

Een tekenlepel is een lepel met een kleine gleuf in het midden van de mond. Deze gleuf is bedoeld voor de teek, hij zal hier tussen geklemd worden. Beweeg de lepel met een gelijkmatige schuifbeweging naar voor om de teek te verwijderen. Niet wrikken, draaien of omhoog bewegen.

Direct naar: Teekweg Ticked off tekenlepel

Tekenkaart

Een tekenkaart heeft ongeveer het formaat van een pinpas en kunt u daardoor gemakkelijk in uw portemonnee bewaren. Met behulp van een inkeping in de kaart kunt u de teek ‘vangen’ en met een draaiende beweging verwijderen. De tekenverwijderkaart van De Groene Os heeft naast een grote opening voor volwassen teken ook een kleine inkeping voor het verwijderen van kleine teken of de angel van een wesp of bij. De tekenkaart van Heltiq is geschikt voor mens en dier.

Tekenlasso

Bevindt de teek zich op een plaats waar u moeilijk bij kunt met een gewone tekentang of tekenlepel, dan kan een tekenpen met tekenlasso erg handig zijn. Wanneer u op de knop drukt komt de tekenlasso naar buiten. Leg de lasso om de teek en draai de pen voorzichtig rond.

Alle hiervoor genoemde middelen zijn bewezen effectief bij tekenbeten. Welk hulpmiddel u kiest is dus niet zo belangrijk, maar zorg er wel voor dat u het instrument op de juiste manier gebruikt. Lees dus altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing.

Op reis

Gaat u kamperen of op reis naar een bosrijke omgeving zorg er dan voor dat u een tekentang in uw bagage heeft. Een tekentang, tekenpincet, tekenkaart of tekenpen heeft altijd een handzaam formaat waardoor u deze eenvoudig in uw rugzak, handtas of zelfs in uw broekzak kunt meenemen. Er bestaan ook handige EHBO sets met tekentang zoals de Care Plus First aid kit family. Vergelijk alle producten in onze shop en bestel eenvoudig direct online.