Q10 en Ubiquinol Online Kopen? | Medimart.nl

Iedereen heeft wel eens gehoord van de co-enzym Q10, Q10 bevindt zich door ons hele lichaam in onze lichaamscellen, niet te missen dus! Q10 schijnt ontzettend veel goede voordelen te hebben als u dit als extra supplement inneemt, onze cellen kunnen er niet genoeg van krijgen! Bij Medimart hebben we een groot assortiment aan Q10 supplementen.

149 artikelen  

Verwijder alle


Q10 Supplement kopen?

Q10 is een voedingssupplement dat zich in ons hele lichaam bevindt, elke cel bevat al Q10 en het lichaam maakt uit zichzelf ook al Q10 aan. Zonder Q10 in de lichaamscel, sterft de lichaamscel. Q10 wordt ook wel CoQ10, Q10 of ubiquinone genoemd. Deze vitamine-achtige stof is te vinden in normaal voedsel, maar tegenwoordig ook te verkrijgen bij de meeste drogisterijen als voedingssupplement.

Q10 is een antioxidant en ontzettend belangrijk dus voor ons lichaam, zonder zouden we niet kunnen leven. Q10 speelt een belangrijke rol in de energieproductie van een cel, aldus wetenschappers. Dit betekent dat de stof de oxidatie in een cel tegengaat en dus ook de vrije radicalen in ons lichaam. Een vrije radicaal is een agressieve en schadelijke stof die tot ziektes zoals kanker kunnen leiden.

Voordelen Q10

Q10 kan dus een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van het lichaam, we weten al dat zonder Q10 de cellen in ons lichaam geen stand houden. Verder zou het volgens onderzoeken ook de weerstand moeten verbeteren. Een verbeterde weerstand zorgt er voor dat je lichaam beter bestand is tegen o.a. ziektes. Ook zou Q10 moeten helpen met het ouderdomsproces van het lichaam, je ziet daardoor ook veel Q10 crèmes, Q10 lotions en Q10 dagcrèmes op de markt verschijnen. Dit zou de huidcellen soepel en strak houden om de huid er zo jong mogelijk uit te laten zien.

Ook zijn er volgens verschillende studies bekend gemaakt dat Q10 ondersteunt om de bloeddruk op peil te houden, zou het hart- en spierklachten kunnen verminderen en helpt Q10 met de vermoeidheid. Je zou bijna denken dat het een wondermiddel is!

Bij kankerpatiënten wordt tegenwoordig vaak aangeraden om Q10 tabletten of Q10 capsules in te nemen, omdat Q10 bij kan dragen aan het bestrijden en verder voorkomen van vrije radicalen in ons lichaam. Q10 kan door zijn antioxiderende werking de harttoxiciteit van doxorubicine verminderen. Vooral oudere mensen zouden hier baat bij hebben, volgens verschillende onderzoeken blijkt dat het Q10 gehalte in het hart van een oudere ongeveer 43% bedraagt van het hart van een volwassen adolescent.

Ook is het co-enzym Q10 een uitstekend supplement voor mensen die hart- en vaatziektes hebben. Q10 kan helpen bij het doorpompen van de hartspier en door de verbeterde werking van de energieproductie in- en rondom het hart zou het beschermen tegen de oxidatie beschadiging.

En als laatste kan Q10 ook helpen bij mensen die bijvoorbeeld diabetes of overgewicht hebben. Doordat de energieproductie van een lichaamscel wordt verbeterd, wordt ook de verbranding van suikers en vetten gestimuleerd. Uit onderzoeken is ook gebleken dat mensen die veel eten, maar geen overgewicht hebben meer co-enzym Q10 bevatten in hun lichaam. Ook komt vermoeidheid vaak voor bij mensen, dit kan komen door stress en de disfunctie van mitochondriën.

Bijzonderheden Q10

Q10 is heeft dus ontzettend veel voordelen en wordt al door een heleboel mensen gebruikt. Natuurlijk heeft Q10 ook een paar nadelige effecten, deze komen echter bijna nooit voor is uit onderzoek gebleken. De nadelige effecten kunnen zijn: misselijkheid, diarree en verlies van eetlust optreden. Ook kan er bij Q10 de behoefte aan insuline verminderen, raadpleeg te allen tijde een huisarts als u negatieve effecten van Q10 ervaart.

De Q10 supplement komt in verschillende maten, merken en vormen; zo heb je Kruidvat Q10, Nivea Q10, Q10 tabletten, Q10 capsules, Q10 bodylotion en Q10 pillen. Er zijn natuurlijk nog meer varianten op de markt, ook kan de sterkte per supplement verschillen.