Eiwitrijke Drinkvoeding | Medische voeding | Medimart.nl
Filters

Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Voor de opbouw en het herstel van spieren en huid is bijvoorbeeld eiwit nodig. Bij ziekte en herstel heeft u daarom wat extra van deze voedingsstof nodig. Eiwitrijke drinkvoeding kan dan nodig zijn om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen.

8 artikelen  

Verwijder alle


Eiwitrijke drinkvoeding nodig?

Eiwitten zijn enorm belangrijk voor het lichaam. Heeft u meer eiwitten nodig? Dan kan eiwitrijke drinkvoeding goed van pas komen. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij de opbouw van spieren. In ons assortiment vind je verschillende soorten eiwitrijke drinkvoeding. Lees alles over dit product en bestel het eenvoudig online.

Eiwitten

De bouwsteen van al onze lichaamscellen is eiwit. Eiwit staat ook wel bekend onder de naam proteïne. Spieren, organen, het zenuwstelsel, de botten en het bloed bestaan allemaal onder andere uit eiwit. De verschillende cellen in onze hele lichaam vernieuwen steeds. Het lichaam breekt hierbij eiwit uit de cellen af en vervangt deze weer voor nieuw eiwit. Dit is een proces dat levenslang wordt herhaald. De eiwitten die nodig zijn voor het opbouwen van lichaamsweefsel halen we uit onze voeding. Kinderen hebben een hoge behoefte aan eiwitten. Het lichaam is immers nog in de groei en er wordt veel lichaamsweefsel opgebouwd. Maar ook bij ziekte is de eiwitbehoefte hoger. Er is dan extra bouwstof nodig voor de genezing van wonden, compensatie van verliezen bij brandwonden of voor de opbouw van spierweefsel. Voor ouderen is voldoende eiwit binnen krijgen ook extra belangrijk. De spiermassa neemt af bij het ouder worden. Dit is een natuurlijk proces. Door voldoende eiwit te eten en te blijven bewegen kan de afname van spieren vertraagd worden.

Eiwit in voeding

Via normale voeding krijgt u over het algemeen voldoende eiwitten binnen. Hoeveel eiwit u nodig heeft hangt af van het lichaamsgewicht. Gezonde volwassenen hebben zo’n 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Een volwassene van 75kg heeft dus minimaal 60 gram eiwit nodig per dag. Bij ziekte, wonden en herstel ligt de behoefte aan eiwit tussen de 1,2 en 1,5 gram per kilogram lichaamsgewicht. Bij een gewicht van 75kg is de behoefte dus 90 tot 113 gram eiwit. In combinatie met minder eetlust kan het dan een uitdaging zijn om die hoeveelheid eiwit uit de normale voeding te halen.

Eiwitbronnen

In zowel dierlijke als plantaardige voeding zit eiwit.

Dierlijke bronnen

Plantaardige bronnen

Vlees en gevogelte

Brood

Vis en schaal- en schelpdieren

Granen

Melkproducten

Peulvruchten

Kaas

Tofu, tempé en sojamelkproducten

Eieren

Noten

Lukt het niet om voldoende eiwitten via de voeding te eten, dan kan eiwitrijke drinkvoeding een oplossing zijn.

Eiwitrijke drinkvoeding

Eiwitrijke drinkvoeding is een medische drinkvoeding met extra eiwitten. Deze drinkvoeding is speciaal voor mensen met een verhoogde eiwitbehoefte. Een eiwitrijke drinkvoeding bevat meestal rond de 18 gram eiwit. In combinatie met beweging kan de drinkvoeding helpen bij de opbouw van spieren. Het kant-en-klaar drankje bevat naast eiwitten ook andere essentiële voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Door de vloeibare vorm is het makkelijker om extra eiwitten en andere voedingsstoffen binnen te krijgen.

Eiwitrijke drinkvoeding kan als aanvulling gebruikt worden op de normale voeding. Het gebruik van 1 tot 3 flesjes tussen de maaltijden door is dan vaak voldoende. Een diëtist kan advies geven welke dosering bij uw situatie past. In sommige gevallen kunnen de drankjes ook de normale voeding volledig vervangen. Overleg dan altijd met een diëtist over de dosering.

Soorten eiwitrijke drinkvoeding

Medimart verkoopt eiwitrijke drinkvoeding van verschillende merken zoals Nutricia, Fresubin, Resource en Ensure.

  • Nutricia Nutridrink Protein is verkrijgbaar in de smaken mokka, aardbei, vanille en chocolade;
  • Fresubin Protein is verkrijgbaar in de smaken cappuccino en bosaardbei;
  • Ensure Plus High Protein is verkrijgbaar in de smaken vanille en aardbei;
  • Resource Protein is verkrijgbaar in de smaken vanille en abrikoos;
  • Resource Instant Protein is een eiwitpoeder met neutrale smaak die gebruikt kan worden in warme en koude dranken.

Door het aanbod van verschillende merken en smaken kunt u ontdekken welke eiwitrijke drinkvoeding bij u past. Vraag bij twijfel altijd een diëtist of arts om advies.

Online bestellen

Heeft u de eiwitrijke drinkvoeding die bij u past gevonden? Bestel de drinkvoeding dan eenvoudig online in onze webshop. Wanneer u voor meer dan €55 besteld, is de verzending helemaal gratis. We zorgen ervoor dat uw bestelling binnen 1 tot 3 dagen bij u bezorgd wordt. Op Medimart kunt u vertrouwen!

Direct naar: Fresubin drinkvoeding | Ensure drinkvoeding | Nutricia medische voeding | Nutilis