Zwangerschapstest Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Is er een kleine op komst of niet? Het is in menig relatie een vraag die gepaard gaat met spanning en opwinding. Wanneer de menstruatie langer uitblijft dan normaal, kan een zwangerschapstest eenvoudig uitwijzen of u wel of niet zwanger bent. In onze webwinkel hebben wij een ruim aanbod van verschillende zwangerschapstesten.

13 artikelen  

Verwijder alle


Wanneer een zwangerschapstest doen?

Als vrouw zijnde merk je vaak aan je lichaam wanneer zich er een verandering plaats vindt, dit kan bijvoorbeeld zijn als je een paar dagen te laat bent met je menstruatie of wanneer je vaker misselijk bent dan normaal. Grote kans dat je dan zwanger bent, om zeker van je zaak te zijn kun je het beste een zwangerschapstest laten doen.

Het is uiterst belangrijk om te kijken naar de de datum wanneer u normaal gesproken ongesteld zou zijn, de zwangerschapstesten kunnen vanaf de eerste dag dat u overtijd bent genomen worden. Wilt u een tweede test uitvoeren wacht dan drie dagen na de eerste test. Heb je geen idee wanneer je ongesteld had moeten worden of heb je een onregelmatige menstruatie? Houdt dan ongeveer negentien dagen aan nadat u onveilige seks heeft gehad.

U kunt altijd bij verdenking van zwangerschap voor de zekerheid een test laten doen wanneer u merkt dat u één van de symptomen heeft. Raadpleeg bij onzekerheid altijd de huisarts.

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Wanneer een vrouw zwanger is, maakt het lichaam HCG (human chorion gonadotrofine) aan. Dit zwangerschapshormoon komt voor in de urine. Bij een zwangerschapstest wordt dan ook de hoeveelheid HCG in de urine gemeten. Zo kan worden vastgesteld of de moeder in verwachting is. De testen kunnen van elkaar verschillen. Daarom is het van belang om altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen. U weet dan precies hoelang u de test in de urine moet houden en hoelang het duurt voordat het resultaat zichtbaar is.

Menstruatie en cyclus

De menstruatie cyclus van een vrouw is uniek en bijzonder, over het algemeen duurt één cyclus een maand. Bij sommige vrouwen kan dit echter een beetje afwijken, de complete cyclus begint op de dag van de menstruatie zelf en duurt tot de dag dat de menstruatie eindigt. Tussen de twaalf en zestien dagen vóór het einde van de cyclus vindt de eiersprong plaats, dit wordt ook wel de ovulatie genoemd. In deze periode word er een eicel vrijgelaten door de eierstokken en kan deze bevrucht worden, dit is dan ook de perfecte tijd om te proberen zwanger te worden.

Als een vrouw zwanger wordt, wordt er pas de stof HCG vrijgelaten. De zwangerschapstesten kunnen de HCG waardes meten en dus aantonen of een vrouw zwanger is of niet.

Zwangerschapstesten bij Medimart

Een zwangerschapstest kan worden uitgevoerd vanaf de dag dat normaal gesproken de menstruatie zou moeten beginnen. Dit is namelijk het moment dat het vruchtje zich in de baarmoeder nestelt. De testen die wij aanbieden, garanderen een 99% betrouwbaarheid vanaf de eerste menstruatie dag. Het kan overigens geen kwaad om een paar dagen te wachten met de test. Omdat het zwangerschapshormoon elke twee dagen verdubbelt, wordt de test alleen maar betrouwbaarder. Tip: een test die niet alleen de zwangerschap aangeeft, maar ook een schatting maakt van de datum waarop de bevruchting plaatsvond, is de Clearblue Zwangerschapstest digital wekenindicator.