Diabetes test Online Bestellen? | Medimart.nl
Filters

Een diabetes test geeft inzicht in uw glucosewaarden. Deze test kunt u heel eenvoudig zelf uitvoeren waar en wanneer u wilt. Wilt u zelf uw bloedsuiker kunnen testen? Bekijk het onderstaande aanbod diabetes testen en bestel veilig online.

85 artikelen  

Verwijder alle


Bent u diabetes type 2 patiënt en wilt u graag af en toe zelf uw bloedglucose kunnen controleren, dan is een diabetes zelftest de ideale oplossing voor u. Met behulp van een nauwkeurige bloedglucosemeter kunt u op elke plaats en tijd uw glucosewaarden meten. Zo heeft u altijd inzicht in uw bloedglucosegehalte.

Diabetestest essentieel bij diabetes type 1

Voor mensen met diabetes type 1 is een diabetestest van levensbelang. Zij moeten dagelijks gebruik maken van een bloedglucosemeter zodat ze precies weten of ze te veel of te weinig suiker in hun bloed hebben. Een hypo of een hyper ligt tenslotte continu op de loer. Door regelmatig een diabetestest te doen, weet de suikerpatiënt precies wanneer het lichaam extra suiker, of juist extra insuline nodig heeft.

Glucosewaarden in de gaten houden

Diabetes type 2 is een ziekte waar u in tegenstelling tot type 1 zelf nog heel wat aan kunt doen. Een gezond dieet, minder stress en minder kilo's kunnen ervoor zorgen dat uw glucosewaarden dalen of zelfs weer normaal worden. Juist wanneer u bezig bent om de hoeveelheid bloedsuiker te verminderen, bent u gebaat bij een goede diabetestest. U brengt daarmee eenvoudig in kaart of uw glucosewaarden binnen of buiten de streefwaarden liggen. De diabetestest kan bovendien een uitstekende steun in de rug zijn om door te gaan op de ingeslagen (gezonde) weg.

Een betrouwbare bloedglucosemeter

Met een bloedglucosemeter meet u de hoeveelheid bloedglucose die op een bepaald moment aanwezig is in het lichaam. Bloedglucosemeters moeten aan strenge eisen voldoen en zijn daardoor altijd heel betrouwbaar. Bij uw keuze voor een van de bloedglucosemeter zal dus niet direct de betrouwbaarheid een rol spelen. Wel zijn er kleine verschillen in nauwkeurigheid, maar ook op dit punt ligt de standaard hoog. Gebruiksgemak, mogelijkheden en kosten zullen daardoor waarschijnlijk doorslaggevend zijn bij de aanschaf van een bloedglucosemeter.

Bloedglucosemeter online bestellen

In onze overzichtelijke webshop vindt u een selectie van de best verkochte en meest betrouwbare bloedglucosemeters die te verkrijgen zijn. Merken als Accu-Chek, Diatesse, TD Gluco en Contour produceren al jarenlang bloedglucosemeters en stellen hoge eisen aan hun producten. Ook worden deze voortdurend doorontwikkeld zodat de gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurigheid steeds verder verbeterd wordt. De duidelijke omschrijving van het product en de uitgebreide specificaties in onze shop maken het heel gemakkelijk om de bloedglucosemeters onderling met elkaar te vergelijken. U kunt zelf bepalen welke kenmerken u het belangrijkst vindt en op basis daarvan de diabetes test kiezen die het best aansluit bij uw wensen.

Alles voor een nauwkeurige diabetes test

Behalve een goede bloedglucosemeter heeft u voor een diabetes test ook diverse toebehoren nodig. Een bloedglucosemeter is namelijk slechts het meetinstrument. Voor de test zijn daarom ook teststrips, lancetten en een prikpen nodig. Elk merk of soms zelfs type bloedglucosemeter heeft zijn eigen accessoires. Bestelt u een bloedglucosemeter dan is het dus belangrijk dat u ook de juiste teststrips, lancetten en prikpen mee besteld. Lancetten voor een prikpen en teststrips zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, daarom is het verstandig om direct een voorraad aan te leggen. In onze webshop kunt u enkele verpakkingen bestellen, maar van de meeste producten bieden wij ook handige combinatiepakketten of voordeelpakketten aan. Is dit uw eerste bloedglucosemeter, dan zijn onze starterspakketten mogelijk interessant voor u. Deze bevatten alles om direct te kunnen beginnen met testen.

Bekijk het volledige aanbod artikelen voor diabetes test en bestel het product van uw keuze eenvoudig online. U heeft de keuze uit verschillende beveiligde betaalmethoden. Uw bestelling wordt snel en discreet verzonden. Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 voor onze service en de snelle afhandeling van orders. Ervaar het nu zelf, bestel direct.

Direct naar: Accu Chek Instant | Accu Chek Mobile | Diatesse Xper | Contour bloedglucosemeter

Meer over diabetes en diabetes test

Hoe werkt een diabetes test?

Voor een diabetes test heeft u dus verschillende attributen nodig:

  1. een prikpen met lancet om een druppel bloed te prikken
  2. een bloedglucose testrips om de bloeddruppel op aan te brengen
  3. een bloedglucosemeter om de glucosewaarde te bepalen.

De bloeddruppel die u met behulp van de prikpen produceert wordt op een teststrip aangebracht. Die glucose teststrip wordt vervolgens in de glucosemeter gestoken. De bloedglucosemeter bepaalt de glucosewaarde en geeft deze binnen enkele seconden weer op een digitale display. Het resultaat van de meting is dus vrijwel direct af te lezen. Sommige meters beschikken over een intern geheugen waarin meerdere testresultaten opgeslagen kunnen worden zodat u de waarden over een langere termijn kunt monitoren. Dit geeft ook belangrijke inzichten voor uw huisarts. Er zijn ook bloedglucosemeters die, via Bluetooth®, gekoppeld kunnen worden aan een app die inzicht geeft in het verloop van uw bloedglucosewaarden.

Wanneer testen op diabetes?

De volgende symptomen kunnen duiden op diabetes: veel dorst hebben, vaak plassen, vaak een droge mond, vaak moe zijn, oogontstekingen of wazig zien, gewicht verliezen en/of urineweginfecties. Als u meerdere symptomen hebt dan kunt u zich bij de huisarts laten testen. Een diabetes zelftest is niet bedoeld om vast te stellen of u diabetes hebt. De testen zijn zeker betrouwbaar, maar ook een momentopname. Een diabetes test is dus vooral geschikt om uw bloedglucosewaarden in de gaten te houden. Voor een betrouwbare diagnose kunt u beter uw huisarts inschakelen.

Behandeling van diabetes

De ziekte kan, buiten aanpassingen in uw leefstijl, behandeld worden met geschikte medicatie die de huisarts voorschrijft. Soms moet er gebruikgemaakt worden van de insuline spuit. Dit ligt onder andere aan het type diabetes. Bij type 1-diabetes wordt gekozen voor een insuline spuit die de patiënt het hele leven dan moet gebruiken. Je gebruikt hiervoor een insulinepen die komt met een insulinedoosje. Ook kan een insulinepomp bevestigd worden aan de buik die om de zoveel tijd een beetje insuline spuit in het lichaam.

Voor type 2-diabetes kunnen ook tabletten genomen worden die verschillende processen in het lichaam beïnvloeden. Sommige tabletten zorgen ervoor dat het lichaam weer gevoeliger wordt voor het maken van insuline, anderen stimuleren de aanmaak ervan. Een gezonde levensstijl is bij type 2-diabetes bovendien zeer belangrijk, omdat bij type 2-diabetes overgewicht een belangrijke rol speelt. De insulinelevels moeten goed in de gaten worden gehouden door af en toe de vinger te prikken voor bloed. Dit kunt u het beste doen volgens de instructie van de huisarts en de praktijkondersteuner.