Incontinentie Inleggers Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Wanneer u weleens last heeft van licht of matig urineverlies, dan zijn inleggers een uitstekende oplossing. Ze vangen het vocht op en zorgen ervoor dat u er helemaal geen last van heeft. De inlegge…

125 artikelen  

Verwijder alle


r wordt wel eens vergeleken met maandverband. Dit komt omdat u de inlegger met behulp van een handige plakstrip eenvoudig in uw ondergoed kunt plaatsen. Toch is dit incontinentiemateriaal dankzij het sterk absorberende vermogen een veel betere oplossing bij ongewenst vochtverlies. Het is namelijk in tegenstelling tot maandverband of een inlegkruisje, speciaal ontwikkeld om flinke hoeveelheden vocht op te nemen. Hierdoor zult u het altijd droog houden. Bovendien voorkomt u huidirritatie omdat het vocht niet in contact komt met de huid.

Verschillende inleggers voor vrouwen en mannen

De man en de vrouw hebben een verschillende lichaamsbouw (anatomie). Daarom verschillend de inleggers voor mannen en vrouwen van elkaar en is het ontwerp aangepast op de lichaamsbouw. Zowel voor de inleggers voor vrouwen als mannen geldt dat wanneer zij worden gedragen in goed aansluitend ondergoed, ze een uitstekende en discrete bescherming bieden tegen ongewenst urineverlies.

Voorzijde en onderzijde

Bij de man wordt de urine opgevangen aan de voorzijde ter hoogte van de penis. Dat is bijvoorbeeld nodig bij een typisch mannenprobleem als druppelincontinentie. Dit komt voor op verschillende niveaus. Merken als Attends en Tena bieden dan ook inleggers voor mannen aan die speciaal zijn afgestemd op de verschillende levels van dit type incontinentie. Bij de inleggers voor de vrouw ligt de nadruk op de vochtopvang aan de onderzijde. De inleggers voor mannen en vrouwen zijn zacht en comfortabel. Aan het aantal druppels op de verpakking kunt u zien hoe hoog het absorptievermogen is.

De voordelen van inleggers

  • Er zijn zowel anatomische inleggers voor vrouwen als mannen.
  • U kunt ze makkelijk meenemen.
  • Ze zijn eenvoudig te verwisselen.

Tena inleggers & Attends inleggers

Tena en Attends zijn bedrijven die zich focussen op absorberend incontinentie voor volwassenen. Beide merken geven een assortiment vrij waarbij u in verschillende gevallen droog kunt blijven. Zo zijn er inleggers beschikbaar voor de nacht, overdag en bij hevige nood. Er zit een verschil in de dikte van de inleggers, de ene persoon kan het droger houden dan de andere.

De producten moeten voor meer comfort bieden, de huid aan de oppervlakte droog houden en het doorlekken voorkomen. Zo houdt je eventuele vieze geurtjes ook verborgen. De kwaliteit is bij deze merken aanzienlijk aanwezig en bieden een oplossing voor elke gelegenheid.

Kiezen van de juiste incontinentie materialen

Er wordt in het algemeen niet openlijk gesproken over het onderwerp incontinentie, veel mensen schamen zich hier ook voor. De meeste mensen laten zich daardoor informeren via het wereldwijde web en worden vaak verkeerd geïnformeerd. Dit kan lijden tot huidirritaties en lekkages. Het is uiterst belangrijk om je te laten informeren over de juiste materialen.

Wanneer kies je dan voor een inlegger in plaats van iets anders? Een inlegger is een kleinere versie dan een complete luier, je hoeft je dus niet helemaal te hijsen in een incontinentie luier. Je kunt het vergelijken met een grotere inlegkruis wanneer een vrouw haar menstruatie heeft. Zo zijn ze dus gemakkelijker te verwisselen en mee te nemen in uw tas voor onderweg. De inleggers hebben echter wel een grotere kans op lekkage, omdat ze aan de zijkanten van de onderbroek open zijn. Een luier daar tegenover bedekt het gehele gebied rondom de schaamstreek.