Zalfgaas online bestellen? | Medimart.nl
Filters

Zalfgaas is bedoeld als tussenlaag tussen de wond en een gaaskompres of wondsnelverband. Zalfgaas kan zelf geen wondvocht absorberen, maar voorkomt door een zalflaag dat de wond uitdroogt. De zalf zorgt ervoor dat het gaasje niet met de wond verkleeft. Bekijk alle zalfgaas in ons assortiment.

6 artikelen  

Verwijder alle


Bij schaaf- en brandwonden

Een zalfgaaskompres of zalfgaas wordt gebruikt bij de behandeling van schaafwonden of brandwonden (eerste- of tweedegraads). Het kompres bevat een laag zalf die verkoelend werkt en de pijn verlicht. Bovendien houdt de zalf op het zalfgaas de wond soepel en zacht en voorkomt uitdroging van de wond. Daarmee bevordert het de natuurlijke genezing en vermindert het de kans op littekenvorming.

Toepassing zalfgaas

Door de zalf verkleeft een zalfkompres niet aan de wond, maar kan het ook geen wondvocht absorberen. Zalfgaas is daarom bedoeld als tussenlaag. Eroverheen legt u een gaaskompres, wondsnelverband in combinatie met een ideaalwindsel of ander elastisch windsel. Het gebruik van verbandwatten direct op het zalfgaas wordt afgeraden. Door de open structuur van het zalfkompres kunnen vezels van de verbandwatten in de wond raken en verkleven. Gebruik daarvoor altijd eerst een gaaskompres voordat u eventueel verbandwatten aanbrengt.

Voor langdurig gebruik

Zalfgaas is hypoallergeen en kan (mits dagelijks vervangen) langdurig worden gebruikt. Fixeer het zalfgaaskompres en de absorberende laag met een ideaal windsel of elastisch fixatiewindsel.

EHBO/verbandmiddelen

Op zoek naar zalfgaas en andere verbandmiddelen voor thuis- of professioneel gebruik? Medimart.nl heeft een uitgebreid assortiment EHBO en verbandmiddelen voor in de EHBO koffer of verbanddoos thuis of op het werk. Ontdek ons aanbod aan windsels, kompressen, pleisters, verband, watten en andere producten voor wondverzorging. Hierbij heeft u de keuze uit diverse A-merken als 3M, Heka, Hansaplast, Hartmann en Leukoplast. Ook voor complete verbanddozen kunt u bij Medimart terecht! Bestel vandaag nog en laat uw bestelling vanaf €35 gratis thuisbezorgen op elk adres in Nederland.