Bisacodyl 5 mg laxeer 5 mg - 30 tabletten - Medimart.nl
Bisacodyl 5 mg laxeer 5 mg

Bisacodyl 5 mg laxeer 5 mg - 30 tabletten

Livsane Laxeertabletten Bisacodyl 5 mg, maagsapresistente tabletten

€ 2,26


  • ivm CORONA levertijd 1-5 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Anderen bestelden ook


Omschrijving

Livsane Laxeertabletten Bisacodyl 5 mg, maagsapresistente tabletten

Geneesmiddel: RVG 107968 UAD

Bisacodyl maakt deel uit van de groep van geneesmiddelen die contactlaxantia wordt genoemd. Bisacodyl verhoogt onder andere het regelmatige samentrekken van de darm en verhoogt de hoeveelheid water van de darminhoud, waardoor ontlasting sneller en makkelijker plaatsvindt.

Toepassing
- Bij kortdurende behandeling van voortdurende (chronische) of steeds terugkerende (habituele) verstopping (obstipatie).
- Om de ontlasting te vergemakkelijken als dat nodig is, bijvoorbeeld bij aambeien.
Uw arts kan u dit middel ook voorschrijven:
- Om de darmen volledig leeg te maken als voorbereiding in het ziekenhuis op bepaalde onderzoeken en als voor- en nabehandeling bij bepaalde operaties.

Niet gebruiken bij
U bent allergisch voor de werkzame stof, bisacodyl, of een andere stof uit de groep waartoe bisacodyl behoort (de zogenaamde triarylmethaanderivaten) of voor één van de andere stoffen in dit geneesmiddel.

Bisacodyl mag niet worden gebruikt bij kinderen tot en met 2 jaar.

Samenstelling
Werkzame stof: Elke tablet bevat 5 mg bisacodyl
Hulpstoffen: aardappelzetmeel, arabische gom (E414), calciumcarbonaat (E170), celluloseacetaatftalaat, dimethylftalaat, hypromellose (E464), lactose, macrogolglycerolricinoleaat, magnesiumstearaat (E470B), methylparahydroxybenzoaat (E218), 
montaanglycolwas (E912), zonnegeel FCF (E110), povidon (E1201), propyleenglycol (E1520), sacharose, colloïdaal watervrij siliciumdioxide (E551), talk (E553B), tartrazine (E102), titaandioxide (E171)

Dosering
De dosering wordt door de arts voor iedere patiënt afzonderlijk vastgesteld; in sommige gevallen kan deze dosering afwijken van de aanbevolen dosering. Raadpleeg in geval van twijfel altijd uw arts.

Kinderen van 10 jaar en jonger met chronische obstipatie moeten worden behandeld onder begeleiding van een arts. Bisacodyl mag niet worden gebruikt bij kinderen tot en met 2 jaar.

Verstopping
Zoals geldt voor alle geneesmiddelen uit de groep waartoe bisacodyl behoort, dienen Livsane Laxeertabletten Bisacodyl in principe niet langer dan drie dagen achter elkaar te worden gebruikt. 
- Volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar: 1-2 tabletten (5-10 mg) per dag vóór het slapen gaan of 1 zetpil (10 mg) voor een directe werking.
- Kinderen 2 tot 10 jaar: 1 tablet (5 mg) per dag vóór het slapen gaan of 1 zetpil (5 mg) voor een directe werking.

Neem de tabletten bij voorkeur ’s avonds in, zodat de volgende morgen (ongeveer 10 uur na inname) de ontlasting plaatsvindt.
Leegmaken van de darmen in het ziekenhuis. Enkel te gebruiken onder medisch toezicht.

Om er zeker van te zijn dat de darmen volledig leeg zijn wordt altijd gebruik gemaakt van een combinatie van tabletten en zetpillen 
- Volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar: 2 tabletten (10 mg) op de ochtend en 2 tabletten op de avond voor het onderzoek of de operatie, gevolgd door 10 mg als zetpil op de morgen van de dag waarop het onderzoek of de operatie plaatsvindt.
- Kinderen van 4 tot 10 jaar: 1 tablet (5 mg) op de avond voor het onderzoek of de operatie, gevolgd door 5 mg als zetpil op de morgen van de dag waarop het onderzoek of de operatie plaatsvindt.

Aanwijzing voor gebruik
De tabletten in hun geheel (niet kauwen of fijnmaken) innemen met wat vloeistof (geen melk), bijvoorbeeld een glas water. De tabletten niet innemen met melk of maagzuurbindende geneesmiddelen (antacida), omdat dan de omhulling die de tabletten tegen maagzuur beschermt kapot gaat

Lees voor gebruik de bijsluiter

Vergunninghouder
Brocacef Supplies & Services BV
Straatweg 2
3604 BB  Maarssen

 

Bisacodyl 5 mg laxeer 5 mg bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Wij zijn een online aanbieder van medicijnen. Kijk welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Specificaties

inhoud
30 tabletten
Productsoort
Laxeermiddel
RVG
107968

Shop meer