Privacy - Medimart.nl

Privacy


Via de website www.medimart.nl van Medimart, een handelsnaam van Homeopathie Regentesse B.V. (hierna: “Medimart”), worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Medimart acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacy- en cookieverklaring;

proberen onze verzameling van persoonsgegevens te beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;

u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;

passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;

uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 25 juni 2019.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze website en bij het aanschaffen van artikelen, laat uw bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Wij zullen de persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

Persoonsgegevens worden door ons via verschillende kanalen verzameld. Zo kunt u bijvoorbeeld via onze website artikelen bestellen. Bij het bestellen van artikelen zullen wij u vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken om de bestelling af te ronden. Daarnaast kunt u een account aanmaken op onze website, om inzicht in uw bestellingen te verkrijgen. Met een account heeft u de mogelijkheid aanvullende gegevens toe te voegen.

Verder biedt de website de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier, waarbij u gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om uw vraag te behandelen. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor een nieuwsbrief bij het aanmaken van het account, bij het plaatsen van een bestelling of door gebruik te maken van de module op de website. Tot slot is het mogelijk om een review van een bepaald product op de website achter te laten. Onder de personen die een review achterlaten verloten wij winkeltegoed en actiecodes.

Wij verwerken van u de volgende gegevens (mede-afhankelijk van uw gebruik van de website, bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het plaatsen van een bestelling via de website):

NAW-gegevens;
geslacht;
e-mailadres;
bedrijfsnaam;
telefoonnummer;
IP-adres;
betaalgegevens;
aankoopgeschiedenis;
klantnummer;
inloggegevens.

Bovenstaande gegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

het aanschaffen van artikelen via de website en het gebruik maken van de functionaliteiten op de website;
het afhandelen van uw bestelling en het informeren over het verloop daarvan;
het verlenen van toegang tot uw account;
het verzenden van gepersonaliseerde nieuwsbrieven op basis van interesses en aankoopgeschiedenis;
het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties en content op de website op basis van uw interesses en uw aankoopgeschiedenis;
het beantwoorden van vragen die gesteld zijn via bijvoorbeeld de website;
het verwerken van mogelijke deelname aan prijsvragen en acties;
het verbeteren van onze dienstverlening.

Bewaartermijnen

Bovenstaande gegevens worden bewaard zolang het nodig is om onze diensten en producten aan u te leveren en/of u ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief met een maximale bewaartermijn van 2 jaar na de laatste activiteit.

Nieuwsbrief

Wij kunnen, indien u hiervoor toestemming heeft gegeven, per e-mail contact met u opnemen en onze nieuwsbrief toezenden. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen.

Verstrekking aan derden

De door u verstrekte gegevens worden alleen aan derde partijen doorgegeven, indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst. Zo worden uw betaalgegevens bijvoorbeeld doorgegeven aan de betaalprovider die u kiest tijdens het betaalproces, bij het kopen van een artikel. Ook worden uw adresgegevens doorgegeven aan de pakketdienst PostNL die uw bestelling aflevert en/of aan technische partners die diensten leveren om uw gegevens op te slaan of onze website te onderhouden.

Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien u hiervoor geen toestemming heeft gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies gebruikt.

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, of bij herhaald bezoek nadat de cookies door u zijn verwijderd, wordt er een pop-up getoond waarin u wordt geïnformeerd over de cookies die wij gebruiken. Op het moment dat u verder klikt op onze website, geeft u ons toestemming om, afhankelijk van de gekozen instellingen, alle cookies en plug-ins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze privacy- en cookieverklaring. Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Als u ons toestemming geeft via de cookie-instellingen, worden cookies van de volgende applicaties gebruikt: zie tabel verderop in deze tekst

Wij gebruiken genoemde cookies voor de volgende doeleinden:

het genereren van algemene statistieken en het verkrijgen van inzage in hoe onze website en nieuwsbrieven worden gebruikt door de bezoekers of lezers;
het optimaliseren van onze diensten;
het afstemmen van de advertenties en content op onze website en in onze nieuwsbrieven, op basis van uw interesses en aan de hand van uw click- en surfgedrag.

marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Wij hebben geen controle op wat de aanbieders van bovenstaande applicaties zelf met de cookies doen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie graag de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Profilering

Wij kunnen uw persoonsgegevens uit verschillende bronnen met elkaar combineren voor profilering. Op basis hiervan kunnen wij u gepersonaliseerde aanbiedingen doen, die aansluiten bij uw interesses en aankoopgeschiedenis. Op deze wijze kunnen wij u betere en gerichtere commerciële aanbiedingen doen. Uiteraard zullen wij uw privacy te allen tijde blijven waarborgen.

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken.

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Indien u aan ons persoonsgegevens heeft verstrekt, kunt u ons een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Dit verzoek kunt u indienen via onze contactpagina.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywet heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Als u vragen heeft over uw privacy en onze privacy- en cookieverklaring, dan kunt u deze stellen door een e-mail te sturen naar info@medimart.nl, of door telefonisch contact met ons op te nemen via 070-4271300.

opslaan privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, functies voor social media te bieden en ons websiteverkeer te analyseren. Gegevens van uw gebruik van onze site delen we met partners (social media, adverteren,analyse). Deze partners kunnen dit combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven.

Via de cookieverklaring op onze website kunt u uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken.

In ons privacybeleid vindt u meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Uw toestemming geldt voor de volgende gebieden: www.medimart.nl

Uw huidige stand: Alle cookies toestaan (Noodzakelijk, Voorkeuren, Statistieken).

Verander uw toestemming | Instemming intrekken

Cookieverklaring laatst bijgewerkt op 24-6-2019 door Cookiebot:

Noodzakelijk (7)

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Naam

Aanbieder

Doel

Verval termijn

Type

__RequestVerificationToken

medimart.nl

Helpt Cross-Site Request Forgery (CSRF) -aanvallen te voorkomen.

Session

HTTP Cookie

ASP.NET_SessionId

medimart.nl

Houdt de sessiestatus van de bezoeker over paginavragen bij.

Session

HTTP Cookie

cart

medimart.nl

Noodzakelijk voor de functionaliteit van de winkelwagen op de website.

1 dag

HTTP Cookie

CookieConsent

medimart.nl

Slaat de cookiestatus van de gebruiker op voor het huidige domein

1 jaar

HTTP Cookie

language

medimart.nl

Slaat de voorkeurstaal van de gebruiker op de website op.

1 jaar

HTTP Cookie

nc_session

medimart.nl

In afwachting

2914825 dagen

HTTP Cookie

viewed

medimart.nl

In afwachting

6 dagen

HTTP Cookie

Voorkeuren (3)

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Naam

Aanbieder

Doel

Verval termijn

Type

_AVESTA_ENVIRONMENT

mc.us5.list-manage.com

De cookie wordt ingesteld wanneer de gebruiker zich abonneert op een e-mailservice van MailChimp.

Session

HTTP Cookie

_dvp

medimart.nl

In afwachting

2 jaar

HTTP Cookie

_dvs

medimart.nl

In afwachting

1 dag

HTTP Cookie

Statistieken (4)

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Naam

Aanbieder

Doel

Verval termijn

Type

_dc_gtm_UA-#

medimart.nl

Gebruikt door Google Tag Manager om het laden van een Google Analytics-scripttag te regelen.

1 dag

HTTP Cookie

_ga

medimart.nl

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

2 jaar

HTTP Cookie

_gid

medimart.nl

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

1 dag

HTTP Cookie

History.store

medimart.nl

Bevat een bezoekers-ID - Dit wordt gebruikt om de navigatie en interactie van bezoekers op de website bij te houden voor interne website-optimalisatie.

Session

HTML Local Storage

Marketing (14)

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Naam

Aanbieder

Doel

Verval termijn

Type

_gcl_au

medimart.nl

Gebruikt door Google AdSense om te experimenteren met de efficiëntie van advertenties op websites die hun services gebruiken.

3 maanden

HTTP Cookie

_hjIncludedInSample

medimart.nl

Bepaalt of de navigatie van de gebruiker moet worden geregistreerd in een bepaalde tijdelijke statistische aanduiding.

Session

HTTP Cookie

GPS

youtube.com

Registreert een uniek ID op mobiele apparaten om tracking mogelijk te maken op basis van geografische GPS-locatie.

1 dag

HTTP Cookie

IDE

doubleclick.net

Gebruikt door Google DoubleClick om de acties van de websitegebruiker te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken op een van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren.

1 jaar

HTTP Cookie

PREF

youtube.com

Registreert een unieke ID die door Google wordt gebruikt om statistieken bij te houden over hoe de bezoeker YouTube-video's op verschillende websites gebruikt.

8 maanden

HTTP Cookie

test_cookie

doubleclick.net

Gebruikt om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt.

1 dag

HTTP Cookie

VISITOR_INFO1_LIVE

youtube.com

Probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina's met geïntegreerde YouTube-video's.

179 dagen

HTTP Cookie

YSC

youtube.com

Registreert een unieke ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.

Session

HTTP Cookie

yt-remote-cast-installed

youtube.com

Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met ingesloten YouTube-video

Session

HTML Local Storage

yt-remote-connected-devices

youtube.com

Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met ingesloten YouTube-video

Persistent

HTML Local Storage

yt-remote-device-id

youtube.com

Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met ingesloten YouTube-video

Persistent

HTML Local Storage

yt-remote-fast-check-period

youtube.com

Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met ingesloten YouTube-video

Session

HTML Local Storage

yt-remote-session-app

youtube.com

Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met ingesloten YouTube-video

Session

HTML Local Storage

yt-remote-session-name

youtube.com

Bewaart de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met ingesloten YouTube-video

Session

HTML Local Storage