Saturatiemeter Online Kopen? | Meetapparatuur | Medimart.nl
Filters

Een saturatiemeter kan het zuurstofgehalte in uw bloed meten, de saturatie meter wordt ook wel eens een pulsoxymeter genoemd. Het zuurstofgehalte wordt op het schermpje van de saturatiemeter getoond, dit wordt altijd in percentages getoond. Een gezonde waarde ligt tussen de 93% en 100%, dit is het percentage voor volwassenen. Voor kinderen geldt een hoger percentageaantal, namelijk tussen de 95% en de 100%.

1 artikelen  

Verwijder alle


Hoe werkt een saturatiemeter eigenlijk?

Een saturatiemeter werkt eigenlijk heel simpel: u kunt uw vinger op de meter leggen in het holle gedeelte van de meter, of er zit een vingerklemmetje bij die u om uw vinger klemt. De meter gaat dan via een infraroodmeter kijken naar de rode bloedcellen. Binnen een paar seconden geeft de meter aan wat uw zuurstofgehalte percentages zijn.

Een te laag zuurstofgehalte

U heeft een te laag zuurstofgehalte, wat nu? Er zijn een aantal redenen die hier de oorzaak van kunnen zijn; zo kan uw stofwisseling laag liggen waardoor het zuurstof op een lager tempo door het bloed stroomt dan een normaal persoon. Ook kan het liggen aan een onregelmatige ademhaling, dit kan na een hyperventilatieaanval komen of door een gebrekkige ademhaling.

Wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van een te langdurig gebrek een zuurstof zijn COPD, hart en vaat ziektes, astmatische aandoeningen of slaapapneu. Twijfelt u over de oorzaak en komt u er zelf niet uit, raadpleeg dan altijd een huisarts voor meer en correcte informatie.