Oorthermometer Kopen Online? | Thermometers | Medimart.nl
Filters

Een oorthermometer kopen? Ontdek het aanbod van Medimart. Hier bestelt u veilig een betrouwbare oorthermometer van merken als Omron en Microlife.

4 artikelen  

Verwijder alle


De oorthermometer

Een oorthermometer kunt u gebruiken als alternatief voor een digitale of voorhoofdthermometer. Voor een meting van de lichaamstemperatuur plaatst u de thermometer in het oor. U meet dan de temperatuur van het trommelvlies. Het gebruik van een oorthermometer wordt over het algemeen als comfortabeler ervaren dan een meting met een digitale thermometer.

Wat is beter voorhoofd of oorthermometer?

Wat de beste plaats is voor het meten van de lichaamstemperatuur hangt voor een deel af van de leeftijd van de patiënt. Zo is het voor een goede meting via de mond of op het voorhoofd belangrijk dat de patiënt goed stil blijft zitten. Deze methoden zijn daarom minder geschikt voor zeer jonge kinderen. Ook oorthermometers zijn minder geschikt voor baby’s jonger dan 3 maanden. Voor deze leeftijdsgroep is daarom een meting met een digitale thermometer via de anus het meest betrouwbaar.

Temperatuur meten met een oorthermometer

Bij het meten van de lichaamstemperatuur met een oorthermometer gaat u als volgt te werk:

  • Stap 1 Plaats een schoon beschermkapje op het uiteinde van de thermometer;
  • Stap 2 Trek zachtjes de oorschelp wat omhoog en wat naar achteren;
  • Stap 3 Plaats de thermometer in het oor;
  • Stap 4 Wacht tot u een geluidssignaal hoort en verwijder dan pas de thermometer;
  • Stap 5 Lees direct het resultaat af.

Nauwkeurigheid van een oorthermometer

Een oorthermometer is een betrouwbaar meetinstrument voor het meten van de lichaamstemperatuur. Maar een oorthermometer is wel iets minder nauwkeurig dan een digitale thermometer. O.a. de hoeveelheid oorsmeer kan de meting beïnvloeden. Meestal valt de uitslag iets lager uit dan de daadwerkelijke lichaamstemperatuur. Het wordt daarom altijd aangeraden eventueel aanwezig oorsmeer te verwijderen voordat u de thermometer gaat gebruiken. Ondanks de kleine afwijking is een oorthermometer nauwkeurig genoeg om op de meting te vertrouwen.

Wat zijn de nadelen van een oorthermometer?

Dat een oorthermometer iets minder nauwkeurig is dan een digitale thermometer kan gezien worden als een nadeel van de oorthermometer. Maar de geringe afwijking maakt de thermometer niet minder betrouwbaar dus dit hoeft geen nadeel te zijn. Wel is het zo dat oorthermometers niet geschikt zijn voor baby’s jonger dan drie maanden. Dit komt omdat de gehoorgang vaak nog te smal is. Ook bij ouderen kan een oorthermometer een minder betrouwbare uitslag geven. Bovendien kan oorsmeer de uitslag van de meting beïnvloeden.

Welke oorthermometer is de beste?

De oorthermometers van Omron behoren tot de beste thermometers die op de markt verkrijgbaar zijn. De Omron MC521 kan behalve voor het meten van de lichaamstemperatuur via het oor ook worden gebruikt voor het meten van oppervlaktetemperatuur, bijvoorbeeld een zuigfles met voeding, en voor het meten van de temperatuur in de kamer.

Oorthermometer kopen online

Online een oorthermometer kopen? Medimart is specialist in zelftesten, meetapparatuur, medische voeding en hulpmiddelen. Bij ons bestelt u veilig en voordelig online. Wij verpakken uw bestelling zorgvuldig en discreet en leveren uw order af op elk gewenst adres in NL.

Bekijk ook alle andere producten in de categorie meetapparatuur