Cholestrol Bloed Test Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Cholesteroltest

Wie een te hoog cholesterolgehalte heeft, loopt meer kans op hart- en vaatziekten. Wanneer uw cholesterolgehalte te hoog is, betekent dit simpel gezegd dat u meer slechte ch…

7 artikelen  

Verwijder alle


olesterol in uw bloed heeft dan goede cholesterol. Teveel slecht cholesterol is meestal het gevolg van onze levenswijze. Ongezonde voeding, overgewicht en roken zijn belangrijke boosdoeners. Ook bij diabetes speelt cholesterol een belangrijke rol. Behalve de hoeveelheid suiker (glucose) in uw bloed is het daarom ook een belangrijke factor voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om zowel het gehalte cholesterol als glucose in uw bloed regelmatig te meten. Met de Testjezelf.nu Multicheck glucose cholesterol meter kunt u beide testen doen.

Tijdig ontdekken is erger voorkomen

Wanneer u regelmatig een cholesteroltest uitvoert, kunt u goed in de gaten houden hoe het met uw lichaam is gesteld. Blijken de testresultaten hoog uit te vallen dan kunt u op tijd naar uw huisarts gaan. Hij of zij kan u vervolgens adviseren wat u zelf kunt doen om uw cholesterol of suiker te verlagen en of u eventueel medicijnen moet gebruiken. Te lang blijven doorlopen met dit probleem, kan in het ergste geval zeer ernstige gevolgen hebben.

Zelf bijhouden of u vooruitgang boekt

Zit u eenmaal in een traject dat u samen met uw huisarts heeft uitgestippeld, dan kunt u door middel van een glucose- of cholesteroltest zelf kijken of u vooruitgang boekt. Positieve resultaten zullen u extra stimuleren om bijvoorbeeld een gezond dieet te blijven volgen. In de winkel van Medimart vindt u diverse cholesterolmeters en bijbehorende strips.