Benzoylperoxide 5% - 30 gram - Medimart.nl - (3353651)
Benzoylperoxide 5%

Benzoylperoxide 5% - 30 gram

Benzoylperoxide hydrogel PCH behoort tot de groep van anti-acne geneesmiddelen en wordt gebruikt bij de behandeling van acne (jeugdpuistjes).

€ 4,45


  • Dit product is nu niet voorradig en verwachten wij binnen 5-10 werkdagen te kunnen leveren.
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Benzoylperoxide hydrogel 5%, hydrogel 50 mg/g

Geneesmiddel

Toepassing
Benzoylperoxide hydrogel maakt deel uit van de groep van anti-acne geneesmiddelen en kan worden gebruikt
bij de behandeling van acne (jeugdpuistjes).

Werkzame bestanddelen
De werkzame stof in dit middel is benzoylperoxide: Benzoylperoxide hydrogel 5% en 10% bevat
respectievelijk 5% g/g en 10% g/g benzoylperoxide in een waterige carbomeergel.

Hulpstoffen
synthalen K, lauromacrogol, propyleenglycol (E1520), natriumhydroxide (E524), water.

Benzoylperoxide hydrogel is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de P.acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen en heeft een schilferende werking op de huid. Daarnaast remt Benzoylperoxide hydrogel de aanmaak van overtollig talg. De vorming van mee-eters en puistjes wordt hierdoor aanzienlijk verminderd en tijdens de behandeling met Benzoylperoxide hydrogel zullen reeds bestaande meeeters en puistjes in omvang en aantal afnemen.

Dosering
Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Bij een gevoelige huid of indien bijwerkingen optreden bij gebruik van andere middelen tegen puistjes, eerst de gel op een klein oppervlak proberen, bijv. achter het oor of in de holte van de elleboog.
Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water en breng Benzoylperoxide hydrogel PCH ’s avonds dun aan, alléén op de plaatsen met acne (niet inmasseren).
Was de gel er ’s ochtends vroeg weer af.
Als dit na enkele dagen goed wordt verdragen dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds). Indien dit onvoldoende resultaat geeft en het geneesmiddel goed verdragen wordt, kan overgegaan worden op een gel met een hogere concentratie benzoylperoxide (100 mg/ml). De keus van de concentratie hangt af van het type van de huid. Voor een gevoelige huid zal Benzoylperoxide hydrogel 5% PCH gekozen worden.
Als in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden, moet op een lagere concentratie overgegaan worden of moet de behandeling gestaakt worden. Dit laatste is onder meer van toepassing als jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafscheiding, optreden.
Voor het beste resultaat is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:
- Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water (niet te heet). Na het wassen droogdeppen i.p.v. wrijven. 
- Bent u gewend om een dagcrème of make-up te gebruiken? Neem dan producten op waterbasis.
Die verstoppen de poriën niet. Breng dit dun aan.
- Puistjes kunnen verergeren door het gebruik van middelen met een schurende werking op de huid, door krabben of uitknijpen van beschadigde huid en door overmatig reinigen van de huid.
Cosmetica en sommige geneesmiddelen kunnen puistjes verergeren. Ook door spanningen en vlak voor de menstruatie kan een toename van puistjes optreden.
- Puistjes en mee-eters zijn geen gevolg van slechte hygiëne of een verkeerde voeding

Lees voor gebruik de bijsluiter.

:
Teva Nederland BV
Swensweg 5
2031 GA Haarlem

Benzoylperoxide 5% bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Wij zijn een online aanbieder van medicijnen. Kijk welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Specificaties

inhoud
30 gram
Productsoort
Huidherstel
RVG
15483

Shop meer