Medische Voeding Online Bestellen? | Medimart.nl
Filters

Heeft u behoefte aan speciale medische voeding? Deze kunt u snel en eenvoudig bij ons bestellen. We bieden drinkvoeding in verschillende varianten, zoals compacte drinkvoeding, eiwitrijke drinkv…

157 artikelen  oeding en ziektespecifieke drinkvoeding. Bij Medimart kunt u drinkvoeding kopen van bekende merken zoals Nutricia, Ensure en Nestlé. We hebben ook medische voeding voor specifieke aandoeningen, zoals diabetes, COPD en nierfalen. U kunt kiezen uit diverse smaken, zoals aardbei, banaan, vanille en cappuccino.

Drinkvoeding van de beste kwaliteit

Bij Medimarkt kunt u drinkvoeding kopen van de beste merken, die gespecialiseerd zijn in medische voeding. Deze is niet alleen gericht op het verbeteren van uw gezondheid of het voorkomen van verdere klachten. De drinkvoeding is ook prettig om in te nemen en heeft een goede smaak. Gaat eten of drinken erg moeilijk of bent u ernstig ondervoed, dan is compacte drinkvoeding een uitkomst. Hiermee krijgt u met een paar slokjes toch veel voedingsstoffen binnen. We hebben ook speciale eiwitrijke drinkvoeding met een hoog proteïnegehalte en weinig tot geen koolhydraten. Of misschien bent u juist op zoek naar drinkvoeding met extra vezels. Ook die koopt u bij Medimart.

Drinkvoeding bij diabetes, COPD of nierfalen

Soms heeft u door een bepaalde aandoening hele specifieke drinkvoeding nodig. In ons assortiment ziektespecifieke drinkvoeding vindt u bijvoorbeeld verschillende formules voor diabetici. COPD-patiënten kunnen baat hebben bij de Respifor drinkvoeding van Nutricia. Renilon van Nutricia is speciaal bedoeld voor patiënten met nierfalen. Met deze drinkvoeding krijgt u eenvoudig extra voedingsstoffen binnen.

Waarom eiwitrijke voeding en/of dieet?

Bij verschillende gevallen kan eiwitrijke voeding een grote rol spelen in het herstel van het lichaam; dit kan bij ziekte, geneesbehandelingen, onbedoelde gewichtsverlies, grote wonden en bij grote operaties kan het lichaam meer bouwstoffen en eiwitten nodig hebben. Bij te weinig voeding door verminderde eetlust is eiwitrijk eten uiterst belangrijk voor het herstel van het lichaam. De klachten worden aanzienlijk minder zodra er gebruik wordt gemaakt van eiwitrijk voedsel. Het is zeer belangrijk een huisarts raad te plegen zodra er sprake is van een te langdurige verminderde eetlust, een gevolg kan ondervoeding zijn.

Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam en dus uiterst belangrijk, ze helpen met het opbouwen van spieren en cellen in het lichaam. De meeste eiwitten zijn te vinden in vlees, vis, zuivelproducten, noten en peulvruchten. Bij de bovenstaande ziekte gevallen zijn eiwitten extreem belangrijk bij het opnieuw opbouwen van het lichaam. Verdeel de eiwit-inname over de hele dag om het lichaam optimaal te ondersteunen. Raadpleeg noodzakelijk een diëtiste om uw persoonlijke eiwitbehoefte te berekenen.

Verder heb je energie nodig als brandstof om je lichaam te laten werken, door middel van energie kan je lichaam de eiwitten verwerken om het herstel van het lichaam te bevorderen. Energie wordt gebruikt om het lichaam te bewegen en om warm te houden, als het lichaam gewond is geraakt zijn koolhydraten en suikers nodig voor herstel. Eiwitten kunnen ook voor energie leveren, maar worden voornamelijk gebruikt als bouwstenen voor het lichaam.

Nutricia Medische Voeding & Nestlé Medische Voeding

Nutricia en Nestlé zijn allebei twee merken die zich specialiseren in het maken van medische voeding. Ze richten zich allebei op verschillende soorten voeding; zo wordt er sondevoeding geproduceerd, drinkvoeding zoals eiwitrijke drinkformules, toedieningsmaterialen zoals spuitjes, voeding voor kinderen en nog veel meer.

De voeding wordt gebruikt om medische aandoeningen en klachten te verbeteren, zij focussen zich op de verschillende medische aandoening en selecteren per aandoening wat het lichaam nodig heeft om te herstellen. Eiwitrijke voeding kan een groot verschil maken in het herstel van het lichaam, in dit soort speciale gevallen kan het lichaam een andere behoefte hebben dan normaal.

Allebei de merken streven er naar om een bijdrage te leveren in het herstel van de mens zodat we allemaal gezond zijn!