Mepitel Steriel 5 x 7 cm - 5 stuks - Medimart.nl - (3333891)
Mepitel Steriel 5 x 7 cm

Mepitel Steriel 5 x 7 cm - 5 stuks

Mepitel is een transparant en flexibel wondcontactmateriaal met klevende eigenschappen

€ 22,99


  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Mepitel Steriel 5 x 7 cm
Mepitel is een transparant en flexibel wondcontactmateriaal met klevende eigenschappen. Mepitel bestaat uit een soepel polyamide net bedekt met een zachte siliconenlaag, Safetac. Mepitel absorbeert geen wondvocht.

Toepassing
De zachte siliconenlaag schermt de wondranden volledig af. Het wondvocht komt hierdoor niet in aanraking met de omliggende huid waardoor maceratie wordt voorkomen. Door de wijdmazige structuur van Mepitel kan wondvocht gemakkelijk vertikaal passeren naar een secundair absorberend verband. Dit verband moet
vervangen worden naargelang de conditie van de wond en de hoeveelheid exsudaat teneinde verweking van de wondranden te voorkomen. Door de integriteit van het Mepitel verband en de eigenschappen van de zachte siliconenlaag (Safetac) wordt
niet alleen de noodzaak tot regelmatige wisseling van het primaire verband tot een minimum herleid, ook zorgt deze voor een pijnloze verwijdering van het secundaire verband. Mepitel zorgt voor minimale pijn en trauma bij verbandwisselingen.

Samenstelling
Siliconen

Gebruik
Maak, indien nodig, de wond schoon en droog de huid rondom de wond.
Kies een formaat van Mepitel dat de wond volledig bedekt en zorgt daarbij voor een overlap van minimaal 2 cm op de omliggende gezonde huid. Indien nodig kan, voordat het beschermpapier verwijderd is, Mepitel op maat geknipt worden. Indien meerdere stuks naast elkaar gebruikt worden, zorg er dan voor dat Mepitel maximaal 1 cm overlapt.
Verwijder eerst het kleinste beschermpapier terwijl u het grootste beschermpapier vasthoudt. Bevochtig handschoenen om verkleving aan Mepitel te voorkomen.
Plaats Mepitel op de wond en zorg voor een goede aansluiting op de omliggende huid.
Verwijder het resterende beschermpapier. Bij locale behandeling met corticosteroïden, anti-bacteriële zalven of hydrogels kunnen de producten onder, maar ook op Mepitel aangebracht worden.
Plaats een kompres of absorberend verband (Mesorb) op Mepitel. Zorg bij gewrichten en rondingen (bv. Onder arm, onder borst, binnenkant elleboog, lies, diepe wonden) dat voldoende opvulling kan worden gebruikt om Mepitel vlak op de
wond te houden.
Het topverband kan gefixeerd worden met een breedfixatiepleister of een zwachtel. Mepitel kan ook in combinatie met compressieverbanden gebruikt worden.

Niet hergebruiken!

Fabrikant
Molnlycke Health Care AB
Gamlestadsvagen 3c, Box 13080
SE-402 52 Goteborg
Zweden

Mepitel Steriel 5 x 7 cm bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Mepitel Steriel 5 x 7 cm bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Mepitel Steriel 5 x 7 cm bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Specificaties

inhoud
5 stuks
Productsoort
Overige wondverzorging
Z-Index
14966204

Shop meer