Vitakruid Lactoferrine 150 mg minimaal 95% puur + C - 60 Vegetarische capsules - Medimart.nl - (6847111)
Vitakruid Lactoferrine 150 mg minimaal 95% puur + C

Vitakruid Lactoferrine 150 mg minimaal 95% puur + C - 60 Vegetarische capsules

Vitakruid Lactoferrine 150 mg minimaal 95% puur + C

€ 48,89


  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Vitakruid Lactoferrine 150 mg minimaal 95% puur + C

Belangrijk ijzerbindend eiwit 
Lactoferrine is een eiwitsoort die we voornamelijk terugvinden in de moedermelk van zoogdieren, bij zowel mensen als dieren. Met name de allereerst geproduceerde moedermelk, de biest genoemd, is rijk aan dit stofje.

Vandaar het woord ‘lacto’, dat verwijst naar de rijkste bron: melk. ‘Ferrine’ verwijst echter naar het belangrijke vermogen van lactoferrine om zich aan ijzer te binden.

Meteen na onze geboorte krijgen we grote hoeveelheden lactoferrine binnen via de eerste moedermelk. Dit neemt daarna echter sterk af. Hoewel het lichaam deels zelf lactoferrine kan aanmaken, is dit nooit dezelfde hoeveelheid die je bij de geboorte binnenkrijgt. Eveneens zijn de hoeveelheden die je via een glas koemelk inneemt relatief laag.

Hoogste kwaliteit door koude extractie
Deze lactoferrine is gewonnen door middel van koude extractie. Hierbij extraheert men de werkzame stof zonder het te verwarmen, zodat de originele structuur behouden blijft. Eiwitten zijn immers hittegevoelig, waardoor extractie doormiddel van verhitting de werkzaamheid kan aantasten.

Gevriesdroogd voor langdurige werkzaamheid
Je behoudt juist de werkzaamheid door koud te extraheren en vervolgens het nutriënt te vriesdrogen. Dit is een proces waarbij men op een natuurlijke wijze de watermoleculen uit het product haalt. Dit verlengt aanzienlijk de houdbaarheid en behoudt alle natuurlijke eigenschappen van het nutriënt. Zo bewaar je de gewonnen lactoferrine eveneens koud tijdens het vervoer en garandeer je langdurige werkzaamheid.

Bevat 95% zuivere lactoferrine, volledig vrij van LPS
Bovendien filteren we onze lactoferrine na winning, zodat we de zuiverheid van maar liefst 95% kunnen garanderen. Dit betekent ook dat het volledig vrij is van lipopolysachariden (LPS). Dit is een stof die van nature samen met lactoferrine in melk voorkomt, maar de werking van het eiwit vermindert. Dit komt omdat de nutriënten tegenovergestelde effecten hebben in het lichaam, en dus elkaar kunnen onderdrukken.

Capsules beschermen tegen maagzuur
Lactoferrine is gecapsuleerd in een maagresistente capsules. Wanneer je een capsule inneemt en deze in de maag aankomt, zorgt de capsule ervoor dat het maagzuur de lactoferrine niet vroegtijdig kan afbreken. Zo garandeer je behoud van werkzaamheid. Hierdoor komt de lactoferrine heelhuids in de darmen aan, de plek waar het nutriënt moet worden opgenomen voor optimale werkzaamheid.

Ook geschikt als poeder voor zuigelingenmelk
Lactoferrine 150 mg is ook geschikt als aanvulling op zuigelingenmelk. Open hiervoor de capsule en voeg de inhoud toe aan de melk. Overigens geldt hetzelfde principe voor volwassenen die moeite hebben met het slikken van capsules.

Dosering gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Dit lactoferrine product bevat 150 mg per capsule. Hiervoor is bewust voor gekozen, omdat dit een veelgebruikte dosering is in wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor is de werking van deze hoeveelheid goed onderbouwd. Daarnaast geeft het ruimte om flexibel te doseren bij een verhoogde behoefte. Ook 300 mg of 450 mg lactoferrine is uitgebreid onderzocht en veilig in te nemen bij zwaardere behoefte.

Claims
- Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
- Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
- Vitamine C verhoogt de ijzeropname
- Vitamine C is een antioxidant die een bijdrage levert aan het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpt beschermen
- Vitamine C is belangrijk voor de huid en helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
- Vitamine C is belangrijk voor het energiemetabolisme en ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid
- Vitamine C is van belang voor de samenstelling van sterke botten, het behoud van sterke tanden en tandvlees en voor een gunstige werking van de bloedvaten
- Vitamine C is van belang voor het zenuwstelsel

Samenstelling per dosering (1 vegan capsule) RI*
Lactoferrine (minimaal 95% puur) 150 mg **
Vitamine C (calciumascorbaat) 80 mg 100%
* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld
   

Ingredienten
Lactoferrine (MELK), Vitamine C (calciumascorbaat), HPMC (capsule), stearinezuur (anti-klontermiddel)

Gebruik
Neem 1 tot 2 capsules per dag. Bij voorkeur rondom de maaltijd innemen.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

Specificaties

inhoud
60 Vegetarische capsules
collectie
Gezondheidsproducten
Productsoort
Algemeen
Z-Index
17123860

Shop meer