Vitakruid Multi basis - 30 tabletten - Medimart.nl - (6844907)
Vitakruid Multi basis

Vitakruid Multi basis - 30 tabletten

Multi Basis van Vitakruid

€ 9,90


  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Multi Basis van Vitakruid

Je bent vast bekend met de Multi Dag & Nacht producten van Vitakruid. Innovatieve formules met een dag en nacht tablet, waardoor je overdag en ’s nachts de juiste nutriënten binnenkrijgt. De meest optimale multivitamine!

Desondanks begrijpt Vitakruid dat er gewoonweg behoefte is aan een zogenoemde basis multivitamine, met alle nutriënten rond de referentie inname (RI) en in biologisch beschikbare vorm. Bij het kiezen van een basis multivitamine kom je namelijk altijd uit bij supplementen die veelal synthetische vormen bevatten.

Daarom introduceert Vitakruid de Multi Basis. De beste basis multivitamine van Nederland met alle nutriënten in natuurlijke en biologisch beschikbare vorm, in weloverwogen doseringen bovendien.

Slechts één tablet volstaat
De doseringen die je ziet in de ingrediëntentabel gelden voor slechts één tablet. Wees erop bedacht dat veel andere multivitaminen een ingrediëntentabel hanteren voor twee, of zelfs drie tabletten. Een potje met 90 tabletten bevat in ergste geval dan dus maar 30 dagdoseringen!

De best opneembare vormen wereldwijd beschikbaar
Vitaminen en mineralen bestaan in verschillende vormen. We kennen de natuurlijke of biologisch beschikbare variant, die ons lichaam het beste opneemt. Laagwaardige supplementen bevatten vaak synthetische vormen, die minder goed opneembaar zijn. Deze fabrikanten hanteren vaak de kunst van het weglaten. Wanneer op een etiket dus niet de vormen vermeld zijn van de vitaminen en mineralen dan kun je ervan uitgaan dat het supplement synthetische vormen bevat.

We nemen even de bekende vitamine B12 als voorbeeld. Een nutriënt dat we in laagwaardige supplementen vaak tegenkomen in de synthetische vorm cyanocobalamine. Deze variant van B12 moet nog vier stappen doorlopen voordat het daadwerkelijk nuttig is voor ons lichaam. Het product van dit omzettingsproces draagt de naam methylcobalamine. Dit is dan ook het nutriënt dat in de Multi Basis direct is toegevoegd!

B-complex
In de Multi Basis zit ook een actief B-complex. Deze vind je uitsluitend in hoge, veilige en in de meest biologisch beschikbare vormen terug in deze formule.

Ruime dosering vitamine C, ijzer, selenium en zink
Vitamine C is een onmisbare vitamine in een multivitamine. Hiervan is een ruime 200 mg in de niet-zure en goed opneembare vorm calciumascorbaat aan de Multi Basis toegevoegd.

Verder vind je in de Multi Basis ook de nutriënten ijzerbisglycinaat, seleniummethionine en zinkpicolinaat.

Géén etiketvulling, uitsluitend nutriënten in effectieve dosering
Veel multivitaminen hebben een ellenlange ingrediëntenlijst. Voor de gemiddelde supplementengebruiker lijkt het dan ook al snel een goed product. Hoe meer ingrediënten hoe beter, niet waar?

Vitakruid noemt dat nutteloze etiketvulling. De meeste nutriënten zijn namelijk pas werkzaam voor ons lichaam in een bepaalde minimale dosering.

Daarom bevat de Multi Basis écht een hoogwaardige basis. Alle vitaminen en mineralen in minimale doseringen en geen kruiden, aminozuren of enzymen in verwaarloosbare hoeveelheden.

Sommige vitaminen boven de referentie inname
Desondanks zijn sommige referentie innames gewoonweg te laag voor het desgewenste effect. Daarom bevat de Multi Basis een hoeveelheid vitamine C van tweeënhalf keer de aanbeveling en de hoeveelheid vitamine D is 250 procent van de referentie inname. Wanneer je de biologisch beschikbare vormen van B12 methyl- en adenosylcobalamine bij elkaar optelt kom je zelfs op 1000% van de RI! Dat lijkt veel, maar pas in die dosering heeft het nutriënt een positieve invloed.

- Vitamine A is o.a. belangrijk voor: gezichtsvermogen, huid, ijzerstofwisseling, weerstand en slijmvlies. 
- Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling. 
- Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme. 
- Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme. 
- Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme. 
- Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel. 
- Vitamine B8 draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. 
- Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese. 
- Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel. 
- Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid. 
- Vitamine K ondersteunt o.a. de botten en de bloedstolling 
- Vitamine E beschermt gezonde cellen en weefsels 
- Calcium is goed voor de kalkhuishouding, voor het behoud van sterke botten en speelt een rol bij botaanmaak. 
- Jodium is goed voor het geheugen, de concentratie, het energiemetabolisme, de schildklier, het zenuwstelsel en de huid 
- Chroom draagt o.a. bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. 
- Vitamine D is o.a. goed voor: het calciumgehalte in het bloed, het skelet, de opname van calcium, het celdelingsproces, de weerstand, het gebit en de spieren. 
- IJzer is o.a. goed voor: celdelingsproces, geheugen, concentratie en bij vermoeidheid en futloosheid 
- Magnesium is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, energiemetabolisme, sterke tanden, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, spieren en het zenuwstelsel. 
- Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme. 
- Koper is o.a. goed voor: het bindweefsel in de huid, een normale pigmentatie van de huid, de weerstand en het zenuwstelsel. 
- Choline is o.a. goed voor het homocysteïnemetabolisme en de lever. 
- Selenium is o.a. goed voor: haar, nagels, tegen vrije radicalen en de schildklier. 
- Zink is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, haar, huid, nagels en tegen het effect van vrije radicalen.

Samenstelling per dosering (1 tablet):   RI*
Bèta caroteen 1,5 mg **
Vitamine A (retinol acetaat) 300 mcg 38%
Vitamine B1 (thiamine HCL) 1,2 mg 109%
Vitamine B2 (riboflavine) 1,3 mg 93%
Vitamine B3 (niacinamide) 12,5 mg 78%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 10,5 mg 175%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 0,7 mg 50%
Biotine (vitamine B8) 50 mcg 100%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 200 mcg 100%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 18 mcg 720%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 7 mcg 280%
Vitamine C (calciumascorbaat) 200 mg 250%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 12,5 mcg 250%
Vitamine E (d-alfa-tocoferolsuccinaat) 17 mg 142%
Vitamine K (VitaMK7®, menaquinon-7 K2) 19 mcg 25%
Calcium (carbonaat, ascorbaat) 250 mg 31%
Chroom (picolinaat) 50 mcg 125%
IJzer (bisglycinaat) 7 mg 50%
Jodium (kaliumjodide) 70 mcg 47%
Koper (gluconaat) 500 mcg 50%
Magnesium (citraat) 100 mg 27%
Molybdeen (natriummolybdaat) 25 mcg 50%
Selenium (methionine) 40 mcg 73%
Zink (picolinaat) 10 mg 100%
Choline (bitartraat) 50 mg **

 * Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld

Ingredienten
Mineralen, Vitaminen (Vitamine K2 is afkomstig van SOJA), microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), Choline bitartraat, stearinezuur (anti-klontermiddel), rijstzetmeel, HPMC (glansmiddel), glycerol (bevochtigingsmiddel).

Gebruik
Neem 1 tablet per dag. 
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar (wettelijk verplichte melding i.v.m. 3 mg vitamine B6).

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

Specificaties

inhoud
30 tabletten
collectie
Voedingssupplementen
Productsoort
Overig vitaminen/mineralen
Z-Index
17061636

Shop meer