Koelzalf Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

Heeft u wel eens last van een rode en jeukende huid? Het kan zelfs zo zijn dat de huis begint te schilferen en geïrriteerd raakt, om de klachten te verminderen en te verhelpen is koelzalf misschien een goede optie. Onze koelzalf geeft hydratatie en wordt geproduceerd zonder rozenolie.

10 artikelen  

Verwijder alle


Koelzalf

Koelzalf is een smeermiddel dat u kunt gebruiken wanneer u last heeft van een rode, jeukende of droge huid. Ook kan de zalf gebruikt worden wanneer er een combinatie van de bovenstaande wordt ervaart.

Als u last heeft van een droge huid dan kan de huid gaan schilferen en jeuken, de meeste schilfers zullen zich gaan vormen op plekken waarbij de huid vaak wordt gerekt; dit zijn plekken zoals de knokkels, de knieën, rondom de tenen, de vingerkootjes of de elle bogen. Natuurlijk kan dit ook op oppervlakkige plekken.

De verschijnselen kunnen zich voordoen wanneer de lucht erg droog is, je ziet vaak dat in de winter de huid veel te verduren heeft. De koude lucht buiten of een hete verwarming binnen kunnen al gauw effect hebben op de huid. Zorg ervoor dat de huid vettig blijft door vaak te smeren en te hydrateren. Zo houdt je de huid soepel en geef je het geen kans te breken. Als de huid begint de breken ontstaan er schilfers die als een ketting voor meer plekken op de huid kunnen zorgen dat ze scheuren. Wanneer de huid goed wordt onderhouden zul je zien dat klachten zoals; branderigheid, jeuk, schilfers en kloven zullen verminderen.

In de zalf is een beetje water vermengd met vet; het vet zorgt ervoor dat de huid beschermd is, het water zorgt voor de verkoeling van de huid. Het duurt niet lang voordat de zalf gaat werken, verkoeling komt na enkele seconden na aanraking met de huid. De zalf kan een halve dag tot een dag lang aanhouden! Het langdurige effect hangt af van de kwaliteit van de zalf.

Als u een droge huid heeft gaat dat vaak gepaard met lichte- tot hevige jeuk. Door de huid goed in te vetten kunt u dus ook uw jeuk klachten verminderen. Door de huid goed vettig te houden, wordt de huid beschermd en krijgt het de kans zich makkelijker te herstellen, hier zal uw jeuk dus ook van weggaan.

Het is belangrijk elke dag minstens 1 keer de zal aan te brengen om de huid soepel te houden. De zalf helpt echter alleen als de oorzaak een droge huid is, gaan de klachten na een tijd nog niet weg? Neem dan direct contact op met de huisarts.

Bijwerkingen koelzalf

Ook zijn er natuurlijk een aantal bijwerkingen bij het gebruik van koelzalf, dit is echter een relatief kleine kans. Sommige mensen hebben een overgevoeligheid voor wolvet; de kenmerken van deze aandoening kunnen nog hevigere jeuk, roodheid en galbulten zijn. Ga in dit geval dan onmiddellijk naar de huisarts om uw te controleren.

Advies bij koelzalf

Kijk voor elke koelzalf goed op de verpakkingen en eventuele bijsluiters, gebruikelijk wordt koelzalf 1 keer per dag aangebracht op de huid. De zalf kunt u gebruiken zolang wenselijk is, als de zalf niet effectief is of de klachten houden te lang aan? Raadpleeg dan een huisarts voor eventuele vervolg stappen. Als u een dag de zalf vergeet te smeren heeft dit geen effect, u kunt gewoon weer bij smeren wanneer u hier een moment voor heeft. Verder zijn er geen bijwerkingen ondervonden die invloed kunnen hebben op rijgedrag of de combinatie met alcohol of andere medicijnen. Er zijn geen wisselwerkende krachten ontdekt als het product met andere medicijnen wordt gebruikt.