Oogpleisters | EHBO en verbandmiddelen | Medimart.nl
Filters

Op zoek naar oogpleisters? Medimart verkoopt oogpleisters voor volwassenen en voor kinderen voor gebruik ter bescherming van het oog na een operatie of ter behandeling van verschillende oogaandoeningen. Ontdek het assortiment hier.

3 artikelen  

Verwijder alle


Oogpleisters

Oogpleisters dekken het gehele oog af en hebben in het midden een niet-klevend gedeelte. De pleisters zijn zo ontworpen dat deze niet aan het oog door bijvoorbeeld oogafscheiding. De lijm waarmee de pleisters op de huid geplakt worden is een huidvriendelijke lijm, hierdoor wordt het risico op huidirritatie verminderd en zijn de pleisters geschikt voor langdurige behandeling. Oogpleisters zijn gemakkelijk en snel aan te brengen. Bij Medimart bestelt u oogpleisters van diverse merken als Klinion en Pro Ophta.

Oogpleister voor kind

Oogpleisters worden bij kinderen in de meeste gevallen gebruikt ter behandeling van een zogenoemd lui oog (amblyopie) veroorzaakt door scheelzien (strabismus). De pleister wordt hierbij over het voorkeursoog geplakt. Op deze manier wordt het ‘zwakkere’ oog gestimuleerd om te werken. Oogpleisters zijn zo ontworpen dat het kind er zo min mogelijk hinder van ondervindt. De pleisters irriteren niet en zijn gemakkelijk te verwijderen.

Toepassingen

Oogpleisters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en varianten. De mogelijke toepassingen verschillen per product. Enkele toepassingsgebieden waarbij oogpleisters gebruikt worden zijn:

  • ter bescherming van het oog
  • na ptosisoperaties
  • bij een lui oog (amblyopie)
  • bij onvolledige sluiting van de oogleden (lagoftalmie)
  • bij aangezichtsverlamming (facialisparese)
  • bij droge ogen veroorzaakt door het sicca syndroom

Bestel voordelig online

Medimart is specialist in onder andere hulpmiddelen, medische voeding, zelftesten en EHBO- en verbandmiddelen. Daarnaast vindt u in onze webshop een groot assortiment scherp geprijsde drogisterij artikelen van alle grote merken. Ontdek ons uitgebreide assortiment via het menu aan de bovenzijde of maak gebruik van de zoekfunctie wanneer u op zoek bent naar een specifiek product. Al uw bestellingen worden snel en discreet verzonden. Bij bestellingen met een totaalbedrag boven €35 brengen wij geen verzendkosten in rekening.