Wondkompres online bestellen | Medimart
Filters

Niet-verklevend, gemetalliseerd of steriel wondkompres nodig? Alle EHBO- en verbandmiddelen bestelt u eenvoudig en veilig in de webshop van Medimart. Ruim assortiment met bekende A-merken als Heka, Heltiq en Hartmann. Bekijk het aanbod wondkompressen hieronder.

2 artikelen  

Verwijder alle


Het wondkompres

Een wondkompres is een sterk absorberend kompres dat gebruikt wordt om een wond steriel af te dekken. Niet verklevende wondkompressen hebben de eigenschap dat deze niet met de wond verkleven. Dit kan zijn door een gladde laag van polyethyleen. Er zijn ook gemetalliseerde wondkompressen beschikbaar die een gladde aluminium toplaag hebben. Vanwege het hoge absorptievermogen van een wondkompres is het van belang dat u deze regelmatig vervangt. Wondkompressen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Bekijk ook alle andere kompressen in ons assortiment.

Gebruik wondkompres

  • Desinfecteer en reinig de wond;
  • (Bij gebruik niet verklevend wondkompres) Leg het niet verklevend wondkompres met de niet-verklevende zijde op de wond;
  • Gebruik een fixatiewindsel, een zelfhechtend windsel of een Cambric windsel om het kompres vast te zetten;
  • Fixeer het windsel met een hechtpleister.

Steriele wondkompressen

De steriele wondkompressen van 8,5 x 5 cm van Natalis zijn speciaal bedoeld voor het steriel afdekken van de navel van pasgeboren baby's. Het wondkompres dient hierbij onder het navelklemmetje om de navel gedraaid te worden. Zo rust de navelklem op het gaasje en wordt het buikje van de baby beschermd. Deze steriele gaasjes zijn ook geschikt voor het veilig reinigen van o.a. ogen en oren van baby's.

Ruim assortiment

In onze webshop vindt u ruim assortiment EHBO- en verbandmiddelen. Zowel losse verpakkingen als complete verbanddozen. Daarnaast zijn wij specialist in zelftesten, medische voeding, incontinentiemateriaal en hulpmiddelen. Alle orders worden daarom altijd snel en discreet verzonden. Bestellingen met een totaalbedrag boven €35,- worden gratis thuis afgeleverd.