Wondverband | EHBO en verbandmiddelen | Medimart
Filters

Online wondverband bestellen? Ontdek het uitgebreide assortiment hydrocolloïdverband in onze webshop hieronder. Alle onderstaande producten zijn uit voorraad leverbaar en kunnen daarom snel geleverd worden. Bovendien profiteert u bij ons van scherpe prijzen. Direct naar: Suprasorp | Askina

29 artikelen  

Verwijder alle


Hydrocolloïdverband

Een Hydrocolloïdverband bestaat uit een zelfklevende laag hydrocolloïd, welke meestal bekleed is met een polyurethaan toplaag. De hydrocolloïd laag neemt het wondvocht op en vormt een soort gel. Een hydrocolloïd verband sluit de wond volledig af van zuurstof en doodt hiermee de bacteriën die zuurstof nodig hebben om te overleven.

Snelle wondgenezing

Hydrocolloïdverbanden creëren een vochtig wondklimaat. Een vochtig wondklimaat bevordert de wondgenezing. Bij chronische wonden is er vaak dood weefsel in de wond dat moet worden opgeruimd door de cellen van het afweersysteem. Deze cellen zijn effectiever in een vochtige wond dan in een uitgedroogde wond met een korst. Ook huidcellen kunnen beter en sneller ingroeien in een vochtige wond dan in een droge wond. In veel gevallen zijn wonden die vochtig gehouden worden ook minder pijnlijk dan droge wonden.

Gebruik wondverband

Hydrocolloïden kunnen bij zeer veel verschillende wonden worden gebruikt. Ze kunnen in bijna alle fasen van wondgenezing worden toegepast. De producten zijn makkelijk in het gebruik en kunnen meerdere dagen blijven zitten. Hoe lang het wondverband kan blijven zitten is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht en de dikte van de hydrocolloïdlaag. Zodra een verband verzadigd raakt met wondvocht of aan de randen van gaan lekken moeten ze worden vervangen. Veel voorkomende toepassingen van hydrocolloïdverband is het open been en bij doorligwonden. Hydrocolloïdverband met een dikkere toplaag kan ook gebruikt worden om de huid te beschermen tegen druk. In de sportwereld wordt dit type verband ook gebruikt ter voorkoming van blaarvorming of bij schaafwonden.

Direct bestellen

Ons assortiment biedt een ruime keuze uit verschillende merken en typen wondverband. Heeft u het product van uw keuze gevonden? Plaats dit dan in de gewenste aantallen in uw winkelmand en bestel en betaal uw producten heel eenvoudig direct online. Onze producten zijn altijd voordelig geprijsd en snel leverbaar. Binnen 1 tot 3 werkdagen ontvangt u uw order. En is het besteltotaal hoger dan €35 dan wordt u bestelling gratis thuisbezorgd. Naast wondverband hebben wij nog veel meer EHBO- en verbandmiddelen in ons assortiment. Maar ook zelftesten, hulpmiddelen, medische voeding en drogisterijartikelen zijn verkrijgbaar in onze webshop.