Zonnebrand Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

De zomer komt er weer aan en de temperaturen gaan omhoog: de zon komt eraan! Maar dan wil je je natuurlijk wel goed beschermen, toch? Met de zonnebrand van Medimart ben jij er alvast helemaal klaar voor!

251 artikelen  

Verwijder alle


Wat is zonnebrand?

Zonnebrand is een middel dat het huis beschermt tegen de UV straling van de zon. In zonnebrand zitten verschillende stoffen die moeten intrekken in de huid om als het ware een laagje te vormen op de huid. In vele zonnebrandcrèmes zit aloë vera, deze plant zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Ook wordt vaak vitamine E gebruikt om de langdurigheid van de zonnebrand te behouden, vitamine E is een chemische stof die gelukkig niet schadelijk is voor ons lichaam. Deze stoffen worden vaak dan gemengd met alcohol of water als oplosmiddel.

Misschien ken je het wel, je ziet vaak mensen op het strand met een witte neus of rug. Hoe komt het nu dat deze mensen een witte waas over hun huid hebben? Dit komt door het type Uv-filter dat is gebruikt in de zonnebrand. Je hebt twee verschillende soorten UV-filters: chemische UV-filters en UV-filters op minerale basis. Vaak hebben UV-filters op minerale basis een werkende stof in de zonnebrand zitten die de UV-filters weerkaatst, de stoffen die daar voor zorgen zijn een beetje wit van kleur en laten dat ook af op de huid.

Welke zonnebrand factor kies je?

Het is erg belangrijk om een goede beschermingsfactor te kiezen voor jou en je huishouden. Er zit een groot verschil in factor dat per huidtype weer anders is. Voor kinderen helemaal; zij hebben een veel dunnere en gevoeligere huid, het is dus belangrijk om een kind in te smeren met minimaal een SPF 30 en het liefst een SPF 50. Verzorgingsproducten voor kinderen onder de drie jaar worden dan ook extra getest voordat ze op de markt komen. Dit is vastgelegd in de wet door de Europese Cosmeticaverordering. Voldoet een zonnebrand voor kinderen niet aan deze wetgeving, mag het ook niet de markt betreden.

Hoe lang een zonnebrand werkt hangt ook af van de factor die je kiest. Kies je voor een SPF 20 of voor een SPF 50? Hoe lang een zonnebrand werkt, hangt dus ook af van deze factor. De factor geeft aan hoe lang je in de zon kunt zitten met deze zonnebrand; heb je een SPF 20? Dan kun je 20 keer langer in de zon zitten dan normaal. Het hangt helemaal af van je huidtype en hoe lang je in de zon wil zitten.

Natuurlijk word je nog wel bruin wanneer je je insmeert met zonnebrand, het zorgt er alleen voor dat het verbrandingsproces minder snel gaat. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe minder snel je gaat verbranden tijdens het zonnen. Probeer altijd in te smeren voordat je gaat zonnen en altijd nadat je hebt gezwommen in bijvoorbeeld de zee.

Wat is de beste zonnebrand?

Er zijn verschillende soorten zonnebrand merken op de markt; zo kun je kiezen voor Vision zonnebrand, Nivea zonnebrand, Biodermal zonnebrand, P20 zonnebrand, Eucerin zonnebrand, Vichy zonnebrand of Kruidvat zonnebrand. Sommige mensen kiezen liever voor een zonnebrand in de aanbieding, maar het is erg belangrijk de juiste te kiezen die bij jouw huidtype past.

Ook zijn er verschillende soorten zonnebrand voor je huid, hier ligt de keuze voornamelijk bij wat jij prettig vindt. Als jij een zonnebrand op oliebasis prettiger vindt dan een zonnemelk dan is dat prima. Let vooral op de beschermingsfactor die in de zonnebrand zit, hier gaat het bij sommige mensen vaak mis. Ook is er voor verschillende huidsoorten zonnebrand te verkrijgen, let op dat je voor je gezicht een zonnebrand voor je gezicht kiest. Normale zonnebrand kan soms zorgen voor puistjes en oneffenheden op de huid.

Al met al is het belangrijk dat je je insmeert met een goede zonnebrand die een beschermingsfactor heeft die bij jou past. Mocht je allergische reacties ervaren dan is het altijd verstandig een huisarts te raadplegen.