After Sun Online Kopen? | Medimart.nl
Filters

De zomer komt er weer aan en iedereen gaat massaal naar het strand, op vakantie of lekker zonnen in de tuin. We doen het allemaal! De meeste mensen weten wel dat je je goed in moet smeren voor het zonnen, maar een groot gedeelte doet dit niet na het zonnen! Ook dit is erg belangrijk voor een gezonde huid, gelukkig heeft Medimart alles voor je klaar staan om goed de zomer door te komen.

48 artikelen  

Verwijder alle


Wat is aftersun?

Aftersun is een middel dat je kunt gebruiken nadat je in de zon hebt gezeten, de meeste mensen gebruiken dit wanneer ze zijn verbrand of vinden het verkoelende effect erg fijn. Het is van groot belang dat we de huid beschermen tegen de schadelijke Uv-straling van de zon, doen we dit niet verbranden we en kan zelf de kans ontstaan om huidkanker te krijgen. Mocht het nu toch eens voorkomen dat je verbrand wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk afkoelen en verzorgen.

Als je verbrand bent is de huid beschadigt en uitgedroogd, het heeft hydratatie en verzachting nodig. Het is dus van uiterst belang dat je je huid weet tot rust brengt doormiddel van smeermiddelen. Er zijn verschillende crèmes die hierbij kunnen helpen, maar let wel op de schadelijke stoffen die in aftersun kunnen zitten.

Want, aftersun algemeen is gelukkig niet schadelijk voor onze huid, aldus wat men zegt. Het gaat erom dat je er goed op let dat er geen irriterende stoffen in zitten, zoals alcohol of menthol. De huid is op het moment al geïrriteerd en dit wil je natuurlijk niet verergeren. Let erop dat je een aftersun kiest op waterbasis, als een aftersun op waterbasis is heeft dit een verkoelend effect op de huid. Ook zijn de stoffen glycerine, hyaluronzuur en niacinamine. Deze stoffen zijn bewezen dat ze barrièreversterkend en hydraterende werkingen hebben.

Tips bij zonnebrand naast aftersun

Als je gelijk al voelt dat je aan het verbranden bent is het aan te raden om gelijk uit de zon te gaan. Probeer altijd de huid te verkoelen met een koude douche of natte handdoek. Een verkoelende aftersun is aan te raden (zonder parfum, alcohol of menthol), probeer zoveel mogelijk de huid te bedekken als je naar buiten gaat of blijf zoveel mogelijk binnen en drink voldoende water om uitdroging en hoofdpijn te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge dosis vitamine D een helende werking kan hebben voor de roodheid op de huid.

Er is een groot debat gaande of een normale bodylotion of crème ook voldoende zou zijn in plaats van een aftersun. Beide smeermiddelen hebben verschillende effecten voor de huid. Bij aftersun komt het vaak voor dat er irriterende stoffen in zitten, de meeste mensen willen graag verkoeling en vinden dat ik middelen waar menthol in zit. Dit is echter nog slechter voor de huid en kan de beschadigde huid afbreken. Het is daarom belangrijk te kijken naar de ingrediënten voordat je een aftersun koopt. Sommige aftersuns bevatten ook stoffen die de huidbarrière juist verbeteren door middel van hydratatie.

Bodylotions bevatten dezelfde stoffen die de huidbarrière verbeteren, echter zijn een heleboel lotions gebaseerd op een vette basis. Dit houdt juist de warmte van het lichaam binnen de huid en geeft absoluut geen verkoelend effect. Wil je toch voor een bodylotion gaan? Kies dan voor een lotion op waterbasis zonder parfum en alcohol. Dit kan de huid niet irriteren en kan dienen als vervanger. Let op! Ga het liefst toch altijd voor een aftersun!

Wat is de beste aftersun?

Je vraagt je misschien af wat dan de beste aftersun is om te gebruiken, allereerst is het belangrijk te kijken naar de merken aftersuns: zo heb je Biodermal aftersun, Australian Gold aftersun, Niveau aftersun, aftersun Kruidvat, Ecran aftersun en Vichy aftersuns. Zolang deze merken geen schadelijke stoffen bevatten zijn deze aftersuns de beste opties. Ook kun je kijken naar de soort aftersun, zo heb je een aftersun melk, aftersun olie of een aftersun lotion. Deze kunt u kiezen op basis van voorkeur. Ervaart u irritatie bij gebruik van één van de producten, neem dan onmiddellijk contact op met de huisarts.