Glucose teststrips online bestellen | Medimart.nl
Filters

Eenvoudig en voordelig online glucose teststrips voor uw diabetes zelftest bestellen? Medimart heeft een ruim assortiment aan glucose teststrips van diverse merken. Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden, zowel los als in combinatie met lancetten. Voor o.a. Accu Chek Performa, Diatesse Xper, TD-Gluco HT One, Medisana Meditouch en Bayer Contour TS. Bekijk hieronder het volledige aanbod en bestel uw glucose teststrips eenvoudig, veilig en voordelig online.

40 artikelen  

Verwijder alle


Direct naar:

Accu Chek | Diatesse Xper | HT One

Bloedglucosewaarde

Een gezonde bloedglucosewaarde ligt tussen 4 en 8 mmol/l. Bij mensen met diabetes kan deze bloedsuikerwaarde te hoog of te laag zijn. Dit brengt mogelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het van belang om deze waarde regelmatig en nauwkeurig te meten. Dit kan o.a. gedaan worden met behulp van diabetes zelftest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bloedglucosemeter, meestal in combinatie met een prikpen en glucose teststrips.

Glucose teststrips

Een glucose teststrip is een smal strookje papier met een absorberende laag. De teststrip gaat in een bloedglucosemeter. Daarna prikt u met een prikpen voorzien van een naaldje, dit heet een lancet, in uw vinger zodat er een druppel bloed uit het kleine wondje komt. Wanneer u de teststrip tegen de druppel bloed aanhoudt zuigt deze het bloed op. Binnen enkele seconden kunt u de bloedglucosewaarde aflezen op uw bloedglucosewaarde.

Waarop letten bij de aanschaf van bloedglucose teststrips?

Er zijn verschillende merken diabetes zelftesten verkrijgbaar. Belangrijk is dat u toebehoren gebruikt die geschikt zijn voor de bloedglucosemeter. Let er daarom bij de aanschaf van lancetten en teststrips op dat deze van hetzelfde merk zijn als uw bloedglucosemeter en bovendien geschikt zijn voor het type meter dat u gebruikt.

In het assortiment van Medimart vindt u een groot aantal lancetten en bloedglucose teststrips van diverse merken. Bij ons bestelt u heel eenvoudig nieuwe teststrips voor uw HT One TD Gluco, Bayer Contour, Diatesse Xper en andere bloedglucosemeter. De glucose teststrips zijn verkrijgbaar in zowel losse verpakkingen als in combinatie met lancetten van hetzelfde merk. Bekijk ook ons assortiment startpakketten.