Diabetes Tester Online Bestellen? | Medimart.nl

Ruim 1,2 miljoen van de Nederlanders heeft te kampen met diabetes. Om dit te controleren biedt een diabetes tester uitkomst. Elke maand komen daar rond de 4000 patiënten bij. Zo'n 90% heeft diabet…

49 artikelen  

Verwijder alle


Diabetestest essentieel bij diabetes type 1

Voor mensen met diabetes type 1 is een diabetestest van levensbelang. Zij moeten dagelijks gebruik maken van een bloedglucosemeter zodat ze precies weten of ze te veel of te weinig suiker in hun bloed hebben. Een hypo of een hyper ligt tenslotte continu op de loer. Door regelmatig een diabetestest te doen, weet de suikerpatiënt precies wanneer het lichaam extra suiker, of juist extra insuline nodig heeft.

Glucosewaarden in de gaten houden

Diabetes type 2 is een ziekte waar u in tegenstelling tot type 1 zelf nog heel wat aan kunt doen. Een gezond dieet, minder stress en minder kilo's kunnen ervoor zorgen dat uw glucosewaarden dalen of zelfs weer normaal worden. Juist wanneer u bezig bent om de hoeveelheid bloedsuiker te verminderen, bent u gebaat bij een goede diabetestest. U brengt daarmee eenvoudig in kaart of uw glucosewaarden binnen of buiten de streefwaarden liggen. De diabetestest kan bovendien een uitstekende steun in de rug zijn om door te gaan op de ingeslagen (gezonde) weg.

Bloedglucosemeter, teststrip, prikpen, en lancet

Voor een goede diabetestest heeft u verschillende attributen nodig. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in de webwinkel van Medimart. Met het Bayer Contour Startpakket, of de glucometers van Medisana en Accu Check haalt u een prima bloedglucosemeter in huis. De Accu Chek Performa glucosemeter van Roche Diagnostics wordt gezien als een van de meest betrouwbare op dit gebied. Deze bloedglucosemeter wordt geleverd inclusief prikpen en lancetten. Voor deze meter kunnen Accu Chek Performa strips gebruikt worden.

Wanneer laat je je testen op diabetes?

Je laat je testen op diabetes wanneer je één van de volgende symptomen hebt: veel dorst hebben, vaak plassen, vaak een droge mond, vaak moe zijn, oogontstekingen of wazig zien, gewicht verliezen en/of urine infecties. Als u meerdere symptomen hebt dan kunt u zich bij de huisarts laten testen of thuis met een diabetes zelf test. De suikerziekte wordt vaak later pas herkend, omdat de symptomen gemakkelijk aan iets anders kan worden gekoppeld.

De zelf test is vooral bedoeld voor mensen die twijfels hebben of ze überhaupt wel diabetes hebben. De testen zijn niet 100% correct, maar kunnen een duidelijke richtlijn geven waar uw bloedsuikerspiegel ligt. Als de test toch aangeeft dat u suikerziekte heeft, neem dan gelijk contact op met de huisarts.

Behandeling van diabetes

De ziekte kan behandeld worden met geschikte medicatie die de huisarts meegeeft, of er kan gekozen worden voor een insuline spuit. Dit ligt aan het type diabetes, bij type 1-diabetes wordt gekozen voor een insuline spuit die de patiënt het hele leven al moet gebruiken. Je gebruikt hiervoor een insulinepen die komt met een insulinedoosje. Ook kan een insulinepomp bevestigd worden aan de buik die om de zoveel tijd een beetje insuline spuit in het lichaam.

Voor type 2-diabetes kunnen ook tabletten genomen worden die ervoor zorgen dat het lichaam weer gevoeliger wordt voor het maken van insuline. Een gezonde levensstijl is bij type 2-diabetes zeer belangrijk, omdat type 2-diabetes vaak komt door het eetgedrag van de persoon in kwestie. De insulinelevels moeten goed in de gaten worden gehouden door af en toe de vinger te prikken voor bloed.